JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Esej o pravima životinja u najužem izboru žirija

Esej o pravima životinja u najužem izboru žirija

Konkurs "Čovekov otisak u prirodi"

Moj esej "Prava životinja kao moralni zahtev" učestvovao je na konkursu "Čovekov otisak u prirodi" i ušao u najuži izbor žirija, od ukupno 185 proznih i poetskih radova.

Lepo je znati da i filozofski, tj. bioetički tekstovi mogu visoko da se kotiraju na konkursima ovog tipa i budu primećeni koliko i klasično književni. smiley

U nastavku možete pročitati rezultate konkursa ''Čovekov otisak u prirodi'':

Književna radionica "Kordun" - Vest Čester, SAD - 11.maj 2022.

Književna radionica ''Kordun'' objavljuje rezultate konkursa pod nazivom ''Čovekov otisak u prirodi''. Žiri u sastavu: Milic Jeftimijević Lilić, Beograd-Srbija, Milutin Srbljak, Njujork-SAD, Goran Ivanković, Vankuver-Kanada, završio je razmatranje svih radova i napravio, prema propoziciji konkursa, sledeći izbor za nagrade:

Prvu nagradu za poeziju, petodnevni boraavak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana, dobila je pesnikinja Dragica Ivanović iz Gacka, za pesmu "Slika bez rama".

Prvu nagradu  za prozu, petodnevni boravak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana dobio je Milko Stojković iz Smederevske Palanke, za priču "Za našu decu".

Druga nagrada: Objavljivanje knjige u izdanju Izdavačke kuće Književni ESNAF osvojila je Mira Cerović Tasić iz Rogatice za pesmu "Lament novog doba".

Treća nagrada: Gostovanje na Međunarodnom ProPoet-Inđija festivalu 2022. dobila je Aleksandra Vujisić iz Crne Gore za pesmu "Usta puna jorgovana".

 1. Na konkurs je pristiglo ukupno 185 proznih i poetskih radova. Osim nagrađenih autora, donosimo imena još 6 autora koji su bili u najužem izboru članova žirija, oni će biti nagrađeni zahvalnicama Književne radionice Kordun i radovi će im biti objavljeni na našem portalu pod posebnom oznakom, da bi privukli pažnju što većeg broja čitalaca.
 2. Reč je sledećim autorima: Boris Mišić, Dejan Krsman Nikolić, Aleksandar Savić, Negoslava Stanojević, Milovanović Stamen i Maja Vučković.
 3.  

Uredništvo Književne radionice Kordun stupiće u kontakt sa svima nagrađenima i upoznati ih sa dodelom i realizacijom nagrada.

Uredništvo Književne radionice Kordun, zajedno sa članovima žirija, zahvaljuje svima na učešću na konkursu i upućuje najiskrenije čestitke nagrađenim autorima.

 1. Književna radionica „Kordun“
 2. Vest Čester, Pensilvanija, SAD
 3. Glavni i odgovorni urednik
 4. Ilija Šaula
 5. www.literaryworkshopkordun.com
 6.  

Tekst u originalu možete pročitati OVDE.

Književna radionica "Kordun" (KRK) je neprofitna i nevladina dobrotvorna organizacija, osnovana 2009. godine u gradu Vest Čester, nedaleko od Filadelfije, država Pensilvanija, SAD, gde se i danas nalazi. Njen osnivač i vlasnik je književnik i dobrotvor Ilija Šaula, rodom sa Korduna.

KRK je specijalizovana za publikovanje i promociju dela balkanske umetnosti i kulture u Americi i Evropi i u tu svrhu sarađuje sa više od dvesta autora, izdavačkih kuća, udruženja i institucija širom sveta. Ponosni je pokrovitelj literarnih prvenaca talentovanih pojedinaca, po čemu je naročito poznata.

 1. Maja Vučković
 2. Foto: Književna radionica "Kordun"
 3.  

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
 1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Potrebno bi bilo više od deset miliona godina života na Zemlji kako bi se povratio isti onaj broj vrsta koji je postojao pre izumiranja koje je uzrokovao čovek.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga