JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

Neradni dan: četvrtak, 6. januar

Tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, časovi joge u sali sportskog udruženja Fit Land održavaće se po redovnom RASPOREDU.

Jedini neradni dan biće četvrtak, 6. januar 2021. godine.

Nakon toga, nastavljamo ustaljeno vežbanje koje će, osim treninga radim danima u večernjim terminima, uključivati dopunske prakse vikendom u okviru ciklusa predavanja i radionoca pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

Ukoliko ne budete u mogućnosti da prisustvujete grupnom vežbanju joge, ohrabrujem vas da vežbanja nastavite kod kuće, po modelu naših zajedničkih treninga. Kako biste se lakše odvažili na to, možete da primenjujete sadhanu, redovnu praksu koja se izvodi svakodnevno i koja predstavlja bazu psihofizičkog rasta. Da biste je usvojili, dovoljno je da se čvrsto odlučite za samodispilinu i izdvojite svega 15 minuta u toku dana, imajući na umu dobrobiti koje će uslediti. Ona treba da uključuje tri glavna segmenta:

  1. • petominutno psihomentalno isključenje u udobnom sedećem položaju;
  2. • pet asana po izboru kombinovanih s pranajamom;
  3. • kratak odmor u Šavasani.
  4.  

Redovna fizička aktivnost je jedini način pomoću kojeg možemo da održimo telo gipkim i vitalnim. Istraživanja su pokazala kako su trajanje i kontinuitet vežbanja bitniji od samog intenziteta treninga. Praznici ne treba da nas u tom smislu obeshrabre. Naprotiv, trebalo bi da nas dodatno motivišu.

10 razloga za vežbanje joge tokom ovih praznika:

   1. Usporite. Bilo da aktivno učestvujete u praznicima ili ne, gotovo svi su uhvaćeni u mrežu gužve, buke i euforije. Joga vam nudi predah - priliku za zaustavljanje, dobijanje perspektive i povratak na sadašnji trenutak.

    2. Naći ćete stabilnost. Što je duži popis vaše liste želja, to je veća presija na nervni sistem, a time je i nivo kortizola (hormona stresa) viši. Joga pruža priliku za povezivanje s našim telom, stabilizaciju i uzemljenje.

    3. Regeneracija. Teško je izbeći ono čemu smo u ovo doba godine skloni, bilo da su u pitanju slatkiši, alkohol ili teška hrana, a što nas neminovno usporava, čini teškima i umornima. Joga podstiče cirkulaciju, energizuje i pruža osećaj budnosti.

   4. Odmor od izazovnih porodičnih situacija. Joga je tokom božićnih i novogodišnjih praznika savršena izlazna strategija kada nas porodične interakcije preplave. Podloga za vežbanje tada postaje pravo utočište.

    5. Možete ostati hladni na nepredviđene situacije. Nakon joge, bićete u mogućnosti da se lakše nosite sa iznenađenjima.

    6. Vaša fleksibilnost i snaga omogućiće vam da lakše istrajete. Neko mora da stavi darove ispod jelke, drugi da prestoje ceo dan u kuhinji, a ima i onih koji jure od prodavnice do prodavnice u potrazi za poklonima. Ovde će se pokazati vaša besprekorna telesna sposobnost stečena jogom.

    7. Vaše telo će dobiti post-šoping terapiju. Ako ste od onih koji su skloni čestoj kupovini i trošenju, joga je najbolji način za oporavak od eventualnih nepromišljenih poteza.

    8. Možete se osećati ispunjeno čak i ako samujete i ne slavite. Ako ste ateisti, antikapitalisti, antiglobalisti ili antikonzumeristi, koji misle da Božić i Nova godina nisu ono što bi trebalo da budu, joga će podupreti vaša uverenja, podstaknuti nova propitivanja i vratiti vas u centar sopstva. A na času joge možda nađete nekog ko ima slične poglede.

    9. Završićete godinu snažnim poštovanjem vaše prakse. Zaokvirićete prethodno uloženi rad i dobićete elan za dalji nastavak prakse. Budite dosledni!

    10. Biće lakše započeti narednu godinu. Ako ne vežbate sedmicu ili dve, verovatno ćete provesti januar oporavljajući se od odmora. Da se to ne bi desilo, nastavite da vežbate tokom praznika. To je ono što bi vam i Deda Mraz poželeo. angel

Vidimo se u Fit Land studiju! Tržni centar "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15.

Sve informacije u vezi sa vežbanjem možete dobiti telefonom, pozivom na broj 064/615-83-32.

Namaste,

Maja

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Praveći izbor čime se hranimo, šta nosimo i koje proizvode za domaćinstvo kupujemo, pokazujemo koliko smo zaista saosećaji i osvešćeni.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga