JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

OBAVEŠTENJE: Vežbanje tokom praznika

Privremene izmene u rasporedu

Zbog skraćenog radnog vremena objekata iz oblasti sporta i rekreacije u cilju suzbijanja širenja koronavirusa, tokom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, časovi joge u prostorijama sportskog udruženja Fit Land neće se održavati.

Često na časovima razgovaramo o tome da je redovna fizička aktivnost jedini način pomoću kojeg možemo da održimo telo gipkim i vitalnim. Istraživanja su pokazala kako su trajanje i kontinuitet vežbanja bitniji od samog intenziteta treninga, a to potvrđuju i naša lična iskustva. Praznici, kao i novonastala situacija, ne treba da nas u tom smislu obeshrabre. Naprotiv, trebalo bi da nas dodatno motivišu.

Stoga vas ohrabrujem da vežbanja nastavite kod kuće, po modelu naših zajedničkih treninga. Kako biste se lakše odvažili na to, možete da primenjujete "sadhanu", redovnu praksu koja se izvodi svakodnevno i koja predstavlja bazu psihofizičkog rasta. Da biste je usvojili, dovoljno je da se čvrsto odlučite za samodispilinu i izdvojite svega 15 minuta u toku dana, imajući na umu dobrobiti koje će uslediti. Ona treba da uključuje tri glavna segmenta:

  1. • petominutno psihomentalno isključenje u udobnom sedećem položaju;
  2. • pet asana po izboru kombinovanih s pranajamom;
  3. • kratak odmor u Šavasani.
  •  

Utiske ćemo podeliti kada grupno vežbanje bude nastavljeno. Budući da se, kao i do sada, ono odvija u skladu s preporukama i uredbama, ustraljeni RASPORED ćemo usvojiti nakon što radno vreme sportskih klubova bude produženo. Informacije u vezi sa tim možete dobiti putem medija ili telefonom, pozivom na broj 064/615-83-32.

Želim vam puno sreće i uspeha u ličnoj praksi kao i nastupajućoj godini!

10 razloga za vežbanje joge tokom ovih praznika:

   1. Usporite. Bilo da aktivno učestvujete u praznicima ili ne, gotovo svi su uhvaćeni u mrežu gužve, buke i euforije. Joga vam nudi predah - priliku za zaustavljanje, dobijanje perspektive i povratak na sadašnji trenutak.

    2. Naći ćete stabilnost. Što je duži popis vaše liste želja, to je veća presija na nervni sistem, a time je i nivo kortizola (hormona stresa) viši. Joga pruža priliku za povezivanje s našim telom, stabilizaciju i uzemljenje.

    3. Regeneracija. Teško je izbeći ono čemu smo u ovo doba godine skloni, bilo da je u pitanju prekomerno piće i hrana (a što nas neminovno usporava, čini teškima i umornima) ili oporavak od bolesti. Joga podstiče cirkulaciju, energizuje, pruža osećaj budnosti i regeneriše.

   4. Odmor od izazovnih porodičnih situacija. Joga je tokom božićnih i novogodišnjih praznika savršena izlazna strategija kada nas porodične i druge interakcije preplave. Podloga za vežbanje tada postaje pravo utočište.

    5. Možete ostati smireni u nepredviđenim okolnostima. Nakon joge, bićete u mogućnosti da se lakše nosite sa iznenađenjima.

    6. Vaša fleksibilnost i snaga omogućiće vam da lakše istrajete. Neko mora da stavi darove ispod jelke, drugi da prestoje ceo dan u kuhinji, a ima i onih koji jure od prodavnice do prodavnice u potrazi za poklonima. Ovde će se pokazati vaša besprekorna telesna sposobnost stečena jogom.

    7. Vaše telo će dobiti post-šoping terapiju. Ako ste od onih koji su skloni čestoj kupovini i trošenju, joga je najbolji način za oporavak od eventualnih nepromišljenih poteza.

    8. Možete se osećati ispunjeno čak i ako samujete i ne slavite. Ako ste ateisti, antikapitalisti, antiglobalisti ili antikonzumeristi, koji misle da Božić i Nova godina nisu ono što bi trebalo da budu, joga će podupreti vaša uverenja, podstaknuti nova propitivanja i vratiti vas u centar sopstva.

    9. Završićete godinu snažnim poštovanjem vaše prakse. Zaokvirićete prethodno uloženi rad i dobićete elan za dalji nastavak prakse. Budite dosledni!

    10. Biće lakše započeti narednu godinu. Ako ne vežbate sedmicu ili dve, verovatno ćete provesti januar oporavljajući se od odmora. Da se to ne bi desilo, nastavite da vežbate tokom praznika. To je ono što bi vam i Deda Mraz poželeo angel

Namaste,

Maja

 

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Potrebno bi bilo više od deset miliona godina života na Zemlji kako bi se povratio isti onaj broj vrsta koji je postojao pre izumiranja koje je uzrokovao čovek.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga