JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Obeležavanje Svetskog dana hindi jezija

Obeležavanje Svetskog dana hindi jezija

14. septembar, Filozofski fakultet, Novi Sad

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i ove godine će obeležiti Svetski dan hindi jezika u četvrtak, 14. septembra 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u Svečanoj sali Fakulteta (114).

Program će početi predavanjem dr Maduri Godbole, lektorke za hindi na Filozofskom fakultetu, koje se tiče razvoja hindi jezika i njegove sličnosti sa srpskim. U nastavku programa će Monika Maširević iz Gradske biblioteke Novi Sad održati predavanje o svetoj reci Gang i predstaviti izložbu dekorativnih flaša ukrašenih indijskom poezijom. Potom će biti prikazan dokumentarni film o Indiji, a polaznici kursa hindi jezika recitovaće poeziju Tagora i Kabira u originalu i prevodu.

Filozofski fakultet je u saradnji sa Ambasadom Indije u Beogradu i Indijskim savetom za kulturne odnose otvorio prvi lektorat za hindi u Srbiji u maju prošle godine. Tokom prošle školske godine, pored studenata Univerziteta u Novom Sadu, i svi zainteresovani sugrađani su mogli da pohađaju kurs hindija u okviru Centra za jezike Filozofskog fakulteta. I ove godine će svi koji žele moći da nastave sa upoznavanjem hindija i indijske kulture na kursevima koji će krenuti od oktobra.

Planirano je i pokretanje "Kluba lјubitelјa Indije" u kome bi zalјublјenici u kulturu ove velike zemlјe mogli da razmenjuju ideje i iskustva, a članstvo bi bilo besplatno.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati sa Centrom za jezike na broj 450-289, ili na mejl languages@ff.uns.ac.rs

Hindi jezik je četvrti najčešće uptrebljavani jezik u svetu, odmah nakon mandarinskog, engleskog i španskog.

Kako je izgledalo prošlogodišnje obeležavanje Svetskog dana hindi jezika na ovom fakultetu, možete pogledati odve:

Maja Vučković

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.