JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Otvorena Infoteka – aktivistička biblioteka CK13

Otvorena Infoteka – aktivistička biblioteka CK13

Ponedeljkom i utorkom od 17 do 21h

Od danas, knjigu "Dar ethosa: Eseji o pravima životinja" možete da pozajmite na čitanje iz Infoteke – aktivističke biblioteke Omladinskog centra CK13 koja je otvorena sinoć, 9. marta 2021. godine.

Promociju knjige na istom mestu očekujte tokom aprila. Do tada, knjigu možete pronaći u sektoru Infoteke naslovljenom Veganstvo / oslobođenje životinja koje je bogato literaturom koja se bavi ovom problematikom.  

Tokom otvaranja Infoteke razgovaralo se o planovima za budućnost i napravio osvrt na istorijat Infoteke u Crnoj Kući.

Infoteka je dugo godina bila ključni deo Crne Kuće, i ove godine ponovo kreće sa radom. Zamišljena je kao aktivistička biblioteka; tačka okupljanja i (samo)edukacije o temama koje su inače skrajnute u našem društvu – levim politikama, antifašizmu, feminizmu, anarhizmu, kvir teoriji, manjinskim i ljudskim pravima, alternativnoj kulturi i umetnosti, kao i brojnim drugim.

Infoteka o tim temama u svom fondu ima veliki broj knjiga, časopisa i pamfleta, koji su svima dostupni za čitanje i pozajmljivanje.

- Jedna od ključnih ideja Infoteke bila je širenje prostora slobode govora i slobode mišljenja izvan dominantnih okvira – kazala je na otvaranju Laura Peak koja će voditi ovaj sektor CK13 i napomenula da bi Infoteka trebalo da bude ono što je bila ranije, a to je prostor koji osim biblioteke ima čitalačke klubove, projekcije filmova, diskusije i druge aktivnosti.

Svakog ponedeljka i utorka od 17 do 21h Infoteka će biti otvorena za korisnike. Svratite do nje i učlanite se! Visina članarine je na dobrovoljnoj bazi kako bi sadržaji bili svima dostupni.

U okviru otvaranja Infoteke, koje je upriličeno na dan prvog sudskog ročišta zakazanog po tužbi "Kuda org" protiv udruženja "Omladinski centar CK13" radi iseljenja iz Crne kuće, promovisano je četvrto izdanje Glasila CK13 koje nosi naziv "Vreme neizvesnosti", ukazujući na različite oblike krize koji je problematizovan u prethodnoj godini kroz javni i aktivistički-edukativni program "Svakodnevno je političko", u okviru kojeg sam održala autorski dvodnevni seminar pod nazivom "Aktivizam za prava i oslobođenje životinja: Nenasilni odgovor na nasilje kojem smo svedoci". Tako se i u ovom štampanom izdanju Glasila mogu naći tekstovi o stanju civilnog sektora u Srbiji, omladinskim politikama u Novom Sadu, policijskoj brutalnosti, beskućništvu i migrantskoj situaciji, ali isto tako su ponuđeni i alternativi koncepti u udruživanju, solidarnosti i drugačijem odnosu prema životnoj sredini.

  1. Tekst: Maja Vučković i CK13
  2. Foto: Nika Jasna Đukić
  3.  

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga