JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

POZIV: Četvrti BeGeVege festival

POZIV: Četvrti BeGeVege festival

Beograd, 17. i 18. novembar

U organizaciji udruženja Sloboda za životinje 17. i 18. novembra 2018. godine od 10 do 21 sat na Dorćol Platz-u u Beogradu, u ulici Dobračinoj 59b, održaće se četvrti BeGeVege festival. Ulaz je SLOBODAN.

Tom prilikom ću imati izlaganje na temu "Vrstizam u jeziku" koje je zakazano za subotu, 17. novembar od 19 časova. Dođite da zajedno nađemo odgovor na pitanje kako da smanjimo diskriminaciju na osnovu vrste i time obezbedimo sebi i drugima svetliju budućnost. smiley    

Tokom dvodnevnog trajanja festivala, imaćete priliku da upoznate mnoštvo izlagača koji će predstaviti proizvode koji ne uzrokuju patnju životinja, počevši od zdrave biljne hrane koja se priprema na razne načine, preko prirodne kozmetike koja nije testirana na životinjama, pa do odevnih i drugih predmeta izrađenih od ekoloških materijala. Uporedo vas očekuje zanimljiv program na bini, veliki broj predavanja poznatih imena iz oblasti zaštite i prava životinja, kao i radionice hrane i reciklaže, sa ciljem da se posetiocima što više približi ideja koegzistencije sa drugim osećajnim bićima, stanovnicima naše planete. Organizatori tim putem žele da podstaknu na osvešćivanje gorućih problema u svetu uzrokovanih masovnom eksploatacijom životinja i razmišljanje o mogućem skladu čoveka sa životinjama i prirodom uopšte.

Imaćete priliku da probate biljne burgere, vege ćevape, sirove torte, kolače, pite, kao i druge poslastice. Preko 40 izlagača sa preko 50 proizvoda naći će se za vikend u Dorćol Platz-u, gde će svoje proizvode ponuditi prisutnima na degustaciju. Pored hrane, moći ćete da naučite osnove prelaska na veganstvo, edukujete se o ekologiji i uputite u metode smanjenja zagađenja planete promenom ishrane, reciklažom i urbanim baštovanstvom. Na festivalu će se predstaviti brojna udruženja i aktivisti za zastitu životinja i životne sredine, a slobodno vreme između predavanja popuniće zabavni program pa ćete ujedno uživati u dobroj muzici, plesu, mjuziklu, performansima itd. Organizatori kažu da će ove godine posebna pažnja biti posvećena "zero waste" stilu života – bez stvaranja otpada, odnosno načinima kojima možemo da smanjimo zagađenje, jer BeGeVege nije samo festival već, kako napominju, prozor u svet zdravijih, pametnijih, osećajnijih i svesnijih odluka i navika.

Ove godine biće obezbeđen i dečji kutak u kojem će se održati radionice "Oslikaj ceger, sačuvaj planetu", "Donesi, recikliraj i napravi" i "Eksperimentalna radionica malih radoznalaca" pa se pozivaju svi posetioci da donesu obuću, odeću i preparate za ličnu higijenu koji će biti donirani deci u Svratištu, zatim čepove za akciju "Čep za hendikep", ali i sve ostalo za reciklažu što se smatra opasnim otpadom (električni uređaji, baterije i sijalice).

Prvog dana festivala od 18 sati biće otvarena prodajna izložba umetnice Zombijane Bones, a sav sakupljeni prilog doniraće se azilima za napuštene životinje. Oba dana će festival započeti jogom i tai čijem od 10 sati, dok će u večernjim satima biti projekcije dokumentarih filmova o zdravlju i ekologiji. Nakon njih, planirano je druženje u kutku "Concept store" u Jevremovoj 25.

U nastavku pogledajte agendu, dok više o BeGeVege festivalu možete saznati OVDE.

· Tekst: Maja Vučković

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga