JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa

USKORO: Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa

Fit Land, 22. maj

Brojna naučna istraživanja potvrđuju blagotvorno delovanje joga položaja, a prednosti joge za celokupno zdravlje su veće nego što se čini.

Pokazalo se da redovno vežbanje s pravilnim izvođenjem asana smanjuje upale i usporava razvoj upalnih procesa u telu. Osim toga, joga jača ćelijski imunitet, ubrzava detoksikaciju, uklanja bolove, povećava kapacitet pluća, pospešuje cirkulaciju i funkcionisanje žlezdi, poboljšava varenje, vitalnost, percepciju, memoriju itd.

Povoljno delovanje joge je posledica prirodnih i postepenih promena u telu i umu, a joga je otkrivanje, ispoljavanje i svesno korisćenje svega onoga što je već u nama. Kako jogičkim praksama aktivirati procese koji povoljno utiču na celokupno naše biće, saznaćete na predavanju i radionoci "Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" koji će se održati u subotu, 22. maja 2021. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

ISTRAŽIĆEMO:

  • • Položaje koji aktiviraju sve mišiće tela
  • • Tehnike jogičkog vežbanja za jačanje zglobova
  • • Asane za masiranje organa i poboljšavanje procesa digestije
  • • Načine razgibavanja, odnosno otvaranja ramenog zgloba i prepona
  • • Vežbe koje utiču na organe urogenitalnog trakta, bubrege i nadbubrežne žlezde
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Dobićete ne samo odgovore na pitanja i nedoumice, već i mnoge korisne savete potrebne za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul će započeti psihomentalnim isključenjem, zatim će uslediti kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima će se izneto pokazati i uvežbati. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret će se finalizovati dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom.  

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti prisustvo pozivom na broj 064/615-83-32.

Svoje mesto možete obezbediti i putem formulara koji se nalazi OVDE.

Kotizacija za jedan modul (predavanje s radionicom) iznosi 800 dinara.

Program vodi master profesorka filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

"Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" peti je u nizu modula predviđenih u okviru ciklusa "Filozofija i fiziologija joge". Naredni koji nakon njega slede su: "Disanje tokom vežbanja asana", "Različite škole i stilovi joge", "Joga Nidra – tehnika duboke relaksacije" i drugi.

 

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Gledajući na ljude kao na superiorne drugim životinjama, specisti daju veću težinu ljudskim interesima nego jednako vitalnim ili vitalnijim interesima ne-ljudi.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga