JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

U PONUDI: Sarasvati jantra s uljem tamjana

U PONUDI: Sarasvati jantra s uljem tamjana

Daje uspeh u obrazovanju i karijeri

 1.  
 2. SARASVATI JANTRA:
 3. Jača svesnost i samopouzdanje
 4. Podstiče intuiciju i kreativnost
 5. Daje uspeh u obrazovanju i karijeri
 6. Olakšava dostizanje znanja i mudrosti
 7. Poboljšava koncentraciju i memoriju
 8. Ispunjava um pozitvnim mislima
 

Sarasvati jantra (Saraswati Yantra) 30x30 cm, bordo pozadine. Oplemenjena organskim eteričnim uljem tamjana marke Oshadi koje, osim što ima lekovita svojstva, širi ugodan miris koji čisti svest od negativnih misli i olakšava duboku kontemplaciju. Dr Malte Hocel osnivač kompanije  Ayus, poznate po svojoj liniji organskih eteričnih ulja Ošadi (oshadhi na sanskritu znači lekovita biljka, koje detaljno opisuje Rigveda) je učitelj transcendentalne meditacije i praktičar ajurvede pa mu je energetski aspekt eteričnih veoma važan. Iz tog razloga, u Ajusovom skladištu eterična ulja nastaju ne samo u skladu s ekološkim balansom već im se u procesu proizvodnje pušta meditativna muzika jer se veruje da ona nisu samo puka mešavina hemijskih jedinjenja već sinergija sastojaka te da sadrže određenu energiju koju treba podržati. Isto tako, sva Ošadi ulja se pune ručno, kako elektromagnetno zračenje uređaja za punjenje ne bi uništilo njihova suptilna svojstva.

Sve jantre su rađene tradicionalnim tehnikama (po strogo određenim propozicijama) pa su određeni simboli i boje zadati, dok neki oblici i delovi slika mogu biti urađeni na osnovu slobodnog izbora osobe za kojoj je jantra namenjena. U tom slučaju, najbolje je voditi se sopstvenim željama, odnosno ciljevima koje želimo da postignemo koristeći jantre, kao i intuitivnim nahođenjima (preferencijama u datom trenutku). U tome nam može pomoći drevna vastu nauka o kojoj nešto više možete saznati OVDE.

Veličina jantri može da varira, ali je ponuđena ona koja je prilagođena praktičnim potrebama jantri.

Izrađivane su od postojanih, etiči i ekološki podobnih boja – nemaju u sebi sastojke životinjskog porekla i bezbedne su za ljude i okolinu; neotrovne, nezapaljive i neeksplozivne. Otporne su na vodu, atmosfeske uticaje i UV zračenje. Zavisno od konkretne jantre, negde su korišćeni biljni pigmenti, a negde mirisno-uljane note koje imaju posebnu duhovnu simboliku, kao što su kurkuma i sandalovina.

Detaljniji opis i način porudžbine možete videti OVDE.

O tome šta su jantre možete pročitati OVDE, a o dobrobitima njihovog korišćenja OVDE.

Sarasvati je slavljena u najstarijim delovima vedske literature kao otelovljenje mudrosti, znanja i učenosti. Sama reč znači "ona koja teče", a odnosi se na tok misli, reči, tonova. Nekada je Indijom tekla reka Sarasvati koja je bila puna pročišćavajuće snage i kreativnog potencijala. Geološki nalazi pokazuju da je Sarasvati presušila oko 1900 godina pre nove ere, a satelitski snimci otkrivaju njeno drevno korito. Verovalo se da ko god popije njenu vodu postaje oslobođen svih grehova. Iako su pre nekoliko hiljada godina, za vreme Rigvede, ljudi znali gdje se nalazi, danas je ona nevidljiva, bar "smrtnom oku" s obzirom da se smatra da veliki jogiji još uvek mogu da je vide.

Sarasvati se prikazuje kako sedi na lotosu bele boje, obučena u beli sari, a njeno vozilo je labud ili paun. Lotos je simbol neposrednog iskustva i utemeljenosti u Apsolutu, dok je bela boja simbol čistog znanja i mira. Labud je posebna životinja, jer jedina može da razdvoji mleko od vode i time predstavlja savršenu moć razlučivanja. Za razliku od Šri Lakšmi, Šri Sarasvati je jednostavnog izgleda bez mnogo ukrasa i nakita. Povezuju je i sa žutom bojom budući da u vreme festivala Vasant panćami koji joj je posvećen cveta žuti cvet slačice. Ona ima četiri ruke koje predstavljaju četiri vida učenja: um, intelekt, budnost i ego, odnosno četiri Vede (Rig, Jađur, Sama i Atharva) koje joj je preneo Brahma. U rukama drži po jednu od sledećih stvari: knjigu (koja simboliše učenje), đapa brojanicu (mala), posudu sa vodom (kamandula) i vinu (žičani muzički instrument koji se koristi u tradicionalnoj indijskoj muzici). Knjiga predstavlja Vede i znanje, kristalna brojanica duhovne rituale i aktivnosti, kamandula moć pročišćenja, dok je vina osećaj za umetničko stvaralaštvo.

Sarasvati daruje govor, mudrost, sposobnost učenja i pamćenja. Poznata kao boginja govora, Vakdevi, prisutna je svugde gde ima govora, a to je čini delom svake komunikacije, književnih dela, duhovnih obreda, izgovaranja mantri itd. Nju obožavaju svi koji njeguju znanje, posebno studenti, učitelji, učenjaci i naučnici. Stoga je u Indiji običaj da se u školama i na univerzitetima drži slika boginje Sarasvati i da joj se sečano pale sveće pre svake manifestacije kulturnog i edukativnog sadržaja kao simbol uspeha i blagostanja.

 1. Namaste,
 2. Maja
 3.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
 1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga