JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Proslava Međunarodnog dana joge

USKORO: Proslava Međunarodnog dana joge

16. jun, Beograd i Novi Sad

U organizaciji Indijske ambasade u Beogradu i Vidya Yoga škole i ove godine održaće se proslava Međunarodnog dana joge u subotu, 16. juna. Mesto održavanja biće na Ušću ispred spomenika "Večna vatra" s početkom u 7 sati, dok će novosadsko obeležavanje biti upriličeno na Petrovaradinskoj tvrđavi kod Sata od 8.30 sati.

Kao i do sada, Indijska ambasada u Beogradu će tom prilikom učesnicma manifestacije pokloniti majice sa logom Međunarodnog dana joge. Svi zainteresovani koji žele da učestvuju potrebno je da ponesu svoje prostirke za vežbanje.

Proslava Međunarodnog dana joge je zamišljena kao grupno vežbanje na javnim prostorima, širom sveta. Nakon ovog skupa, a tokom cele sedmice koja potom sledi, biće organizovana besplatna vežbanja, predavanja, prezentacije i drugi sadržaji kojima će se javnosti približiti joga kao način života, čemu će se pridružiti i novosadsko sportsko udruženje Fit Land.

Ambasada Indije u Beogradu organizuje zajedničku proslavu Međunarodnog dana joge širom Srbije u koordinaciji sa lokalnim vlastima, joga centrima i domaćim ekspertima za jogu i svim ostalim relevantnim učesnicima. Program proslave Svetskog dana joge u Srbiji je u skladu sa Protokolom, koji su preporčili stručnjaci za jogu iz Indije.

Vlada Srbije je podržala rezoluciju Indije u Ujedinjenim nacijama, donetu 11. decembra 2014. godine, da se 21. jun proglasi Međunarodnim danom joge. Time je joga kao holistički pristup fizičkom blagostanju, mentalnom miru i emocionalnoj ravnoteži dobila zvanično priznanje. Širom sveta milioni ljudi su prigrlili jogu da bi poboljšali zdravlje, podigli energiju i istražili svoj unutrašnji potencijal.

Za više detalja o proslavi Međunarodnog dana joge u Srbiji pogledajte na sajtu Ambasade Indije u Srbiji OVDE i na Facebook stranici OVDE.

Kako je izgledalo obeležavanje ovog dana prošle godine na Kalemegdanu, možete videti u nastavku:

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto i video: Ambasada Indije u Beogradu
  3.  

 

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

U svetu ima previše patnje jer ima previše nasilja, a naš je zadatak, vežbanjem joge, da to promenimo.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga