LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

ANNOUNCEMENT: Exercise During the Holidays

ANNOUNCEMENT: Exercise During the Holidays

Regular training schedule

Tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika, časovi joge u sali sportskog udruženja Fit Land održavaće se po redovnom rasporedu.

Ukoliko neko od vežbača iz jedne grupe ne bude u mogućnosti da prisustvuje određenom času, može doći na vežbanje u terminu druge grupe. Raspored temina nalazi se OVDE.

Sve informacije u vezi sa vežbanjem možete dobiti telefonom, pozivom na broj 064/615-83-32 ili porukom putem kontakt formulara OVDE.

Ukoliko ne budete u mogućnosti da tokom praznika prisustvujete grupnom vežbanju joge, ohrabrujem vas da praksu nastavite kod kuće, po modelu naših zajedničkih treninga. Kako biste se lakše odvažili na to, možete da utemeljite sadhanu, redovnu praksu koju ćete izvoditi svakodnevno, a koja predstavlja bazu psihofizičkog rasta. Da biste je usvojili, dovoljno je da se čvrsto odlučite za samodispilinu i izdvojite bar 15 minuta u toku dana, imajući na umu dobrobiti koje će uslediti. Ona treba da uključuje tri glavna segmenta:

  1. • psihomentalno isključenje u udobnom sedećem položaju;
  2. • nekoliko asana po izboru kombinovanih s pranajamom;
  3. • duboku relaksaciju u Šavasani.
  4.  

Ne zaboravite da u vežbanja integrišete etiku joge i sankalpu koju smo nedavno uvežbavali na prolećnom času Joga Nidre. Da se podsetimo, sankalpa je odluka u vidu kratke afirmativne rečenice, koja predstavlja želju da nešto suštinski promenimo u svom životu. Ona se donosi u trenutku kada tu odluku možemo da posadimo duboko u svoje nesvesno i kada to radimo sa iskrenošću i rešenošću da to stvarno učinimo. Ponavljamo je po tri puta (jasno i precizno, u sadašnjem vremenu) pre kruženja svesti i nakon vizualizacije, dakle na početku i na kraju vežbanja duboke jogičke relaksacije.

Redovna fizička aktivnost je jedini način pomoću kojeg možemo da održimo telo gipkim i vitalnim. Istraživanja su pokazala kako su trajanje i kontinuitet vežbanja bitniji od samog intenziteta treninga te da se zbog praznovanja savremenog čoveka sa odmora često vraćamo umorni i napeti, umesto smireni i ispunjeni. Zato boravak na otvorenom uoči Prvog maja može biti idealna prilika za vežbanje joge i dubinski odmor od svakodnevice. Iskoristite prvomajski uranak za "Pozdrav suncu" i nekoliko laganih asana kojima ćete se povezati s prirodom. Setite se i tehnika disanja koje nesmetano možete praktikovati tokom celog dana.

Ako obratimo pažnju, videćemo da je dah kod većine ljudi isprekidan i neujednačen. Takav neprirodan ritam disanja nastao je kao posledica tenzije formirane u grudnom košu koja se odražava na držanje tela i odslikava na facijalnu ekspresiju. A pod tenzijom nismo u mogućnosti da iskoristimo blagotvorne efekate prirode. Zato nam u tome pomaže joga. Dovoljno je da primenimo potpuno joga disanje (stomačno, grudno i klavikularno) umesto plitkog stresnog daha pa da postanemo svesni suptilnijih nivoa svog postojanja. Na taj način ćemo otkloniti disharmonije ne samo na fizičkom već i na energetskom i mentalnom nivou, koje su posledica generisanog stresa i tenzija. Blagotvornost po telo i um koju nudi joga, u sadejstvu s prirodom gde provodimo odmor, dovodi do realnog, pravog odmora koji se pamti i koji telo pamti.

Namaste,

  1. Maja Vučković
  2. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  3.  

Ilustracija: Brian Russo

 

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

By choosing what we eat, what we are wearing, and what consumer products we buy, we show how we are truly compassionate and conscious.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga