LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Gift for Women's Day: Restorative Yoga Class

Gift for Women's Day: Restorative Yoga Class

8 March at 9PM, Fit Land

Povodom Međunarodnog dana žena, sportsko udruženje Fit Land svim damama poklanja besplatan čas restorativne joge koji će biti održan u petak 8. marta od 21 sat. Sa željom da svaku pripadnicu lepšeg pola učinimo zdravijom i zadovoljnijom sobom, pripremili smo ovo specijalno iznenađenje.

Osmi mart je idealan da počnete da vežbate, a rad na sebi najbolji način za ispoljavanje kvaliteta koje posedujete. Zato iskoristite priliku da osetite jedan od najlepših načina za opuštanje i rezervišite svoje mesto pozivom na broj telefona 064/615-83-32 ili putem formulara koji se nalazi OVDE.

Obucite komotnu odeću, helanke ili trenerku. Vežba se bez obuće, u čarapama ili bosih nogu. Sa sobom možete poneti peškir ili drugu prostirku, iako je obezbeđena sva oprema potrebna za vežbanje - podloge, blokovi, kaiševi, ćebad itd.

Restorativna joga je stil joge koji je specifičan po tome što nema naprezanja u položajima, već je cilj da opustimo svoje telo i relaksiramo se. Ono što restorativnu jogu razlikuje od njenih energičnijih rođaka je duže zadržavanje u pozi i upotreba rekvizita za postavljanje i održavanje tela u položaju (jastuka, blokova, ćebadi, rolni i sl.). Što je bolja podrška telu u položaju, ono se lakše i bolje opušta. Ovim stilom joge istražujemo šta se dešava sa našim telom i otkrivamo koji su to delovi u kojima najviše skladištimo nervozu i tenziju, odnosno koji su načini da se to što bolje predupredi.

Odlična je za žene tokom menstrualnog ciklusa i trudnice jer omogućava lakše vežbanje i smanjenje trenutnih tegoba. Za praktikovanje nije potreban fizički napor. Umesto toga, rekviziti će poslužiti kao relaksirajuća podloga na kojoj možete da opustite svoje telo. Podrška rekvizita i duže zadržavanje u pozama će opustiti zategnutost mišića i osloboditi vaš um napetosti. U opuštenom stanju se aktivira parasimpatički deo nervnog sistema, koji stimuliše procese lečenja i obnavljanja tela. Disanje i rad srca se usporavaju, redukuju se misli, a postignuti mir i spokoj preplavljuju telo i um. Na taj način, praktikovanje ovog stila joge pruža preko potrebni predah od uobičajenog užurbanog života, u kome često nervni sistem može biti premoren od različitih osećanja i događaja. Zbog toga, kao i brojnih drugih dobrobiti, položaji koji se praktikuju u restorativnoj jogi najčešće čine sastavni deo redovnih časova drugih stilova joge.

  1. Fit Land se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15.
  2. web: Fit Land
  3. FB: Fit Land
  4.  
  5. Maja Vučković
  6. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  7.  

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

There is too much suffering in the world because there is too much violence, and our job is, by practicing yoga, to change it.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga