LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Power Yoga New Course Cycle

Power Yoga New Course Cycle

Fit Land, Monday and Wednesday 9 PM

U sportskom udruženju Fit Land – sport za sve koji se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15, počeo novi ciklus kursa Moćne joge.

Moćna joga (engl. Power Yoga), kako se ovaj stil joge prevodi na srpski jezik, svoje ime duguje karakteru. To je snažan i dinamičan stil vežbanja u kojem su položaji bržeg ritma i kraćeg zadržavanja. Toplota tela koja se pritom postiže obezbeduje opuštanje mišica, štiti od povreda i olakšava zauzimanje različitih položaja. Asane se vezuju jedna na drugu fluidnom vinjasom (vinyasa znači "spajanje" ili "povezivanje") i usklađuju s disanjem što dovodi do poboljšanja koncentracije i smanjenja stresa.

Ovaj način vežbanja, baziran na intenzivnim elementima Aštanga (Ashtanga) i Ajengar (Iyengar) joge, utiče na celokupnu fizičku kondiciju – povećava snagu i izdržljivost, jača i oblikuje mišiće, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i oslobađa dodatnu energiju.

Namenjen je pre svega onima koji imaju iskustvo u vežbanju joge, ali je program prilagođen i onima koji nemaju tog iskustva, a voljni su da istražuju fizičke mogućnosti i pomeraju sopstvene granice.  

Nakon laganog zagrevanja, početak svakog časa Moćne joge čini "Pozdrav Suncu" (Surya Namaskar) nakon čega sledi serija položaja – stojeće, sedeće i balansirajuće asane, te inverzije – da bi se završio dubokom jogičkom relaksacijom Joga Nidrom. Vežbanje se upotpunjuje tehnikama disanja – pranajamama, koje blagotvorno deluju na respiratorni sistem, te bandama, energetskim katancima (bandha znači "zaključati" ili "zatvoriti") odnosno tehnikama za oslobađanja energije u telu.

Specifičnost ove joge čini to što ćete u kratkom vremenskom roku moći da izvedete zahtevnije i napredne položaje, regulišete telesnu težinu i osnažite telo. Iako uključuje kardio trening visoko energizirajućim pokretima koji se izvode intezivnije i brže, sadrži i brojne meditatvne opuštajuće vežbe prilikom kojih se položaji izvode slabijim intezitetom i sporije. Kada su pojedine asane međusobno povezane u ispravnom nizu sa svesnim disanjem, otkrivamo stanje aktivne meditacije ili meditacije u pokretu kroz koju produbljujemo joga položaje.

VEŽBANJE DOPRINOSI:

 • • Povećanju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti
 • • Boljoj koncentraciji
 • • Uklanjanju napetosti i stresa
 • • Pravilnijem držanju tela
 • • Oslobađanju od toksina
 • • Ubrzavanju metabolizma
 •  
Časovi se održavaju ponedeljkom i sredom od 21 sat i traju 75 minuta.

Ukoliko ste zainteresovani, možete se pridružiti.

Broj mesta je ograničen.

Mesečna članarina iznosi 2500 dinara.

Dodatne informacije se nalaze OVDE.

Prvi čas BESPLATAN!

Prijave su u toku:

 1. mob: 064/615-83-32
 2. e-mail: KONTAKT
 3. web: Fit Land
 4. FB: Fit Land
 5.  
 6. Maja Vučković
 7. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
 8.  

Foto: Fit Land

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

There is too much suffering in the world because there is too much violence, and our job is, by practicing yoga, to change it.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       prijatelji yivotinja

      

      

       

vidza zoga