LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

SOON: Pranayama - Control of Breath and Vital Energy

SOON: Pranayama - Control of Breath and Vital Energy

Fit Land, 22nd january

Ljudski život umnogome zavisi od načina disanja. Osoba koja diše kratkim, brzim dahom, verovatno će imati kraći život od osobe koja diše polako i duboko. Drevni jogiji su život merili brojem dahova, a ne godinama. Oni su smatrali da je svakome dodeljen tačno određeni broj dahova u životu, a koji su različiti od osobe do osobe. Ako se svaki udah i izdah učini dužim, onda će i život duže trajati. Duboko disanje obezbeđuje više životne energije (prane) prilikom svakog udaha.

Pranajamu ne treba shvatati samo kao vežbe disanja kojima se unosi više kiseonika u pluća i telo, iako to samo po sebi ima veoma dobar efekat. Njen osnovni cilj je da probudi pranu, da održi zdravo telo i um, i da nas osvesti suptilnijh nivoa našeg postojanja. Ona pročišćava, dovodi do fizičke i mentalne stabilnosti, kontrole toka prane u telu i ovladavanja umom.

Kako pranajamom možemo da usmerimo tok životne energije, umirimo i osnažimo telo i um, a ujedno se oslobodimo podsvesnih uslovljenih i potisnutih programa koji nas sputavaju u ostvarenju ciljeva, saznaćete na predavanju i radionici "Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" koji će se održati u subotu, 22. januara 2022. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

Bulevar Slobodana Jovanovića 15 (TC "Bistrica", Novi Sad) ili porukom u inboks.

ISTRAŽIĆEMO:

  • • Načine kretanja energije u telu
  • • Razloge voljnog zadržavanja daha
  • • Vežbe za produbljivanje udaha i izdaha
  • • Tehnike jogičkog disanja uz praviln respiracije
  • • Koristi pranajame i savete za njeno bezbedno praktikovanje
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Dobićete ne samo odgovore na pitanja i nedoumice, već i mnoge korisne savete potrebne za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul će započeti psihomentalnim isključenjem, zatim će uslediti kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima će se izneto pokazati i uvežbati. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret će se finalizovati dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom.  

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti prisustvo pozivom na broj 064/615-83-32.

Kotizacija za jedan modul (predavanje s radionicom) iznosi 800 dinara.

Program vodi master profesorka filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

"Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" sedmi je u nizu modula predviđenih u okviru ciklusa "Filozofija i fiziologija joge". Naredni koji nakon njega slede su: "Svara joga", "Različite škole i stilovi joge", "Joga Nidra – tehnika duboke relaksacije" i drugi.

 

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

By switching to veganism, we remove the great amount of the suffering that we cause by our lives, and that step changes both ourselves and the world around us.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       prijatelji yivotinja

      

      

       

vidza zoga