LanguageSearchContactYouTubeLinked In
English Serbian Latin

SOON: Promotional Power Yoga Class

SOON: Promotional Power Yoga Class

25th April at 9 PM, FREE ENTRANCE

Besplatan promotivni čas Moćne joge održaće se u sredu, 25. aprila 2018. godine u sportskom udruženju Fit Land – sport za sve koji se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15.

Početak je u 21 sat. Trajanje časa 75 minuta.

Ulaz za sve zainteresovane je slobodan, ali je broj mesta ograničen pa je potrebno najaviti prisustvo pozivom na broj telefona 064/615-83-32 ili putem formulara koji se nalazi OVDE.

Obucite komotnu odeću, helanke ili trenerku. Vežba se bez obuće, u čarapama ili bosih nogu. Sa sobom možete poneti peškir ili drugu prostirku, mada je obezbeđena sva oprema potrebna za vežbanje - podloge, blokovi, kaiševi, ćebad itd.

Moćna joga (engl. Power Yoga), kako se ovaj stil joge prevodi na srpski jezik, svoje ime duguje karakteru. To je snažan i dinamičan stil vežbanja u kojem su položaji bržeg ritma i kraćeg zadržavanja. Toplota tela koja se pritom postiže obezbeduje opuštanje mišica, štiti od povreda i olakšava zauzimanje različitih položaja. Asane se vezuju jedna na drugu fluidnom vinjasom (vinyasa znači "spajanje" ili "povezivanje") i usklađuju s disanjem što dovodi do poboljšanja koncentracije i smanjenja stresa.

Ovaj način vežbanja, baziran na intenzivnim elementima Aštanga (Ashtanga) i Ajengar (Iyengar) joge, utiče na celokupnu fizičku kondiciju – povećava snagu i izdržljivost, jača i oblikuje mišiće, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i oslobađa dodatnu energiju.

Namenjen je pre svega onima koji imaju iskustvo u vežbanju joge, ali je program prilagođen i onima koji nemaju tog iskustva, a voljni su da istražuju fizičke mogućnosti i pomeraju sopstvene granice.  

Nakon laganog zagrevanja, početak svakog časa Moćne joge čini "Pozdrav Suncu" (Surya Namaskar) nakon čega sledi serija položaja – stojeće, sedeće i balansirajuće asane, te inverzije – da bi se završio dubokom jogičkom relaksacijom Joga Nidrom. Vežbanje se upotpunjuje tehnikama disanja – pranajamama, koje blagotvorno deluju na respiratorni sistem, te bandama, energetskim katancima (bandha znači "zaključati" ili "zatvoriti") odnosno tehnikama za oslobađanja energije u telu.

Specifičnost ove joge čini to što ćete u kratkom vremenskom roku moći da izvedete zahtevnije i napredne položaje, regulišete telesnu težinu i osnažite telo. Iako uključuje kardio trening visoko energizirajućim pokretima koji se izvode intezivnije i brže, sadrži i brojne meditatvne opuštajuće vežbe prilikom kojih se položaji izvode slabijim intezitetom i sporije. Kada su pojedine asane međusobno povezane u ispravnom nizu sa svesnim disanjem, otkrivamo stanje aktivne meditacije ili meditacije u pokretu kroz koju produbljujemo joga položaje.

VEŽBANJE DOPRINOSI:

 • • Povećanju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti
 • • Boljoj koncentraciji
 • • Uklanjanju napetosti i stresa
 • • Pravilnijem držanju tela
 • • Oslobađanju od toksina
 • • Ubrzavanju metabolizma
 •  

Promotivni čas prethodi kursu Moćne joge koji će početi u maju. Časovi će se održavati ponedeljkom i sredom od 21 sat.

Prijave su u toku:

 1. mob: 064/615-83-32
 2. e-mail: KONTAKT
 3. web: Fit Land
 4. FB: Fit Land
 5.  
 6. Maja Vučković
 7. Sertifikovana instruktorka joge Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
 8.  

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Essential ingredient of ahimsa is compassion: through compassion we begin to see ourselves in others.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.