LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Yoga in business world

Yoga in business world

Danas je još uvek sramotno izneti na videlo neke svoje veštine i kompetentnosti, naročito u poslovnom svetu. Joga, daleko starija i sveobuhvatnija od svih današnjih nauka, religionosti i učenja, a koja je, kako i savremeni stručnjaci pokazuju, jedna od vodećih veština ka dostizanju vitalnosti, psihofizičkog zdravlja, samoizlečenja i usavršavanja, ne samo da se ne uvažava u dovoljnoj meri, već se umnogome i nipodaštava.

Ako recimo konkurišete za neki posao, koje god struke, i pomenete svoje poznavanje joge na razgovoru sa poslodavcima ili to izložite u svojoj biografiji, smatraće vas čudakom i neozbiljnim konkurentom, čak nepodesnim članom društva, iako su vam je za dostizanje nivoa tog znanja i stepena umeća bile potrebne godine ili možda decenije svakodnevnih izučavanja i praktikolavnja. Čak i ako ste profesor filozofije pa konkurišete za to radno mesto, ovdašnji zaposleni u školama i na fakultetima neće za to imati razumevanja, niti to pojmiti kao proširenje profesionalnog znanja, iako su sve te vaše kolege tokom studija i same morale da izučavaju indijsku filozofiju.

Stanje nije ništa bolje ni sa ostalim, takozvanim alternativnim disciplinama, gde za nešto sa čim bi trebalo da budete ponosni – jer ste u tu oblast upućeni i u njoj relativno uspešni, zapravo će vas osuđivati i etiketirati, diskriminisati i stigmatizovati. Gotovo da treba svojih umešnosti da se stidite. Jednom prilikom mi je uvažena profesorka na interjuu sugerisala da iz svog CV-ja izbrišem da se (u to vreme) iz hobija bavim jogom. Izgleda da je poželjno to od javnosti, naročito univerzitetske i korporativne, skrivati.

Autor: Maja Vučković

Future of philosophy
Next article
Future of philosophy

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Animal rights activists are actually abolitionists. They do not require larger and more spacious cages, but empty cages.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga