LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

We are also citizens of Novi Sad

We are also citizens of Novi Sad

U okviru svoje misije, Novosadski humanitarni centar se zalaže za savestan i odgovoran odnos prema životnoj sredini i učestvuje u unapređivanju zaštite i prava životinja.

Sekcija za zaštitu životinja NSHC-a je grupa posvećenih volontera, okupljenih sa namerom da unaprede zaštitu životinja i doprinesu očuvanju prirode. Sekcija se bavi: spašavanjem i udomljavanjem napuštenih pasa i mačaka te sprečavanjem okrutnosti prema njima; praćenjem sprovođenja javnih politika i zakona o dobrobiti životinja; unapređenjem međusektorske saradnje; podrškom građanima i udruženjima koja se delotvorno bave zaštitom i dobrobiti životinja.

Kao volonteri, osnivači i zaposleni u NSHC-u pomogli su u spašavanju i udomljavanju brojnih napuštenih pasa i mačaka. Osim toga, poslednjih godina bavili smo se osnaživanjem i podržavanjem pojedinaca i udruženja koja se bave zaštitom i aziliranjem životinja u Novom Sadu i okolini. 

Ono što nas je pokrenulo na akciju jesu vrednosti kojima težimo i želja da budemo od pomoći u procesu trajnog i humanog rešavanja problema napuštenih životinja u Novom Sadu. Do sada neuspešni pokušaji da se taj problem reši, nameću zaključak da lokalna samouprava nema resurse i kapacitete da sistemski i trajno reši problem napuštenih pasa i mačaka u Novom Sadu. Udruženja za zaštitu životinja, i pored visoke motivisanosti i snažne emocionalne angažovanosti njihovih aktivista, nemaju materijalne i druge mogućnosti da taj problem reše. Bez pomoći države, udruženja  obavljaju herojski posao spašavanja i udomljavanja pasa i mačaka, ali ne mogu da sama postignu željeni rezultat.

Uvereni smo da poboljšanje komunikacije između udruženja i lokalne samouprave, zajedničko identifikovanje nedostataka u prethodnim naporima, te partnerska saradnja, mogu dovesti do poželjnog i humanog rešenja za životinje i ljude. To je pretpostavka koja viziju Novog Sada, kao urbanog i modernog evropskog grada, može učiniti realnijom i za korak bliže ostvarenju.

Više informacijao projektu  možete dobiti OVDE.

Autor: Maja Vučković i NSHC

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

By switching to veganism, we remove the great amount of the suffering that we cause by our lives, and that step changes both ourselves and the world around us.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga