LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

We are also citizens of Novi Sad

We are also citizens of Novi Sad

U okviru svoje misije, Novosadski humanitarni centar se zalaže za savestan i odgovoran odnos prema životnoj sredini i učestvuje u unapređivanju zaštite i prava životinja.

Sekcija za zaštitu životinja NSHC-a je grupa posvećenih volontera, okupljenih sa namerom da unaprede zaštitu životinja i doprinesu očuvanju prirode. Sekcija se bavi: spašavanjem i udomljavanjem napuštenih pasa i mačaka te sprečavanjem okrutnosti prema njima; praćenjem sprovođenja javnih politika i zakona o dobrobiti životinja; unapređenjem međusektorske saradnje; podrškom građanima i udruženjima koja se delotvorno bave zaštitom i dobrobiti životinja.

Kao volonteri, osnivači i zaposleni u NSHC-u pomogli su u spašavanju i udomljavanju brojnih napuštenih pasa i mačaka. Osim toga, poslednjih godina bavili smo se osnaživanjem i podržavanjem pojedinaca i udruženja koja se bave zaštitom i aziliranjem životinja u Novom Sadu i okolini. 

Ono što nas je pokrenulo na akciju jesu vrednosti kojima težimo i želja da budemo od pomoći u procesu trajnog i humanog rešavanja problema napuštenih životinja u Novom Sadu. Do sada neuspešni pokušaji da se taj problem reši, nameću zaključak da lokalna samouprava nema resurse i kapacitete da sistemski i trajno reši problem napuštenih pasa i mačaka u Novom Sadu. Udruženja za zaštitu životinja, i pored visoke motivisanosti i snažne emocionalne angažovanosti njihovih aktivista, nemaju materijalne i druge mogućnosti da taj problem reše. Bez pomoći države, udruženja  obavljaju herojski posao spašavanja i udomljavanja pasa i mačaka, ali ne mogu da sama postignu željeni rezultat.

Uvereni smo da poboljšanje komunikacije između udruženja i lokalne samouprave, zajedničko identifikovanje nedostataka u prethodnim naporima, te partnerska saradnja, mogu dovesti do poželjnog i humanog rešenja za životinje i ljude. To je pretpostavka koja viziju Novog Sada, kao urbanog i modernog evropskog grada, može učiniti realnijom i za korak bliže ostvarenju.

Više informacijao projektu  možete dobiti OVDE.

Autor: Maja Vučković i NSHC

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

If we want to accept animals as neighbors, with which we inevitably co-exist, we must give them their rights that will recognize them as persons, not as objects.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.