LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Candleholders

Candleholders

Svećnjaci od drveta i stakla u stilu ukrasnih indijskih dija (diya).

Izrađeni od lakog drveta i etički i ekološko podobnih boja koje nemaju u sebi sastojke životinjskog porekla i bezbedne su za ljude i okolinu; neotrovne, nezapaljive i neeksplozivne. Otporne su na vodu, atmosfeske uticaje i UV zračenje.

Osim za osveljavanje i ukrašavanje, mogu se upotrebljavati za puđu - ritual obožavanja i jogičku praksu trataka - gledanje u plamen sveće koja se koristi kao način razvijanja koncentracije, za jačanje očiju, te posebno za buđenje šeste čakre (ajna) koja se nalazi između obrva, a poznata je kao treće oko. Više o ovoj tehnici možete saznati OVDE.

Prema drevnoj vastu nauci, a kasnije i feng šuiju, sveće imaju skrivenu energiju koja pomaže ravnoteži sa okolinom. Dovođenje vatrenog elementa u domove predstavlja imperativ zdravlja, sreće i prosperiteta. Paljenje sveća u religijioznim praksama svih naroda smatra se izrazom ljubavi i vere koja poput treperavog plamena treba da gori u srcima. Kada osoba želi da kontemplira na misli ili ideje, ali nema sposobnost da oblikuje odgovarajuće reči kako bi se izrazila, osvetljavanje svećom je tradicionalni način pokazivanja intenziteta njezinih misli i osećaja. Kada to čini veliki broj ljudi, podstiče se solidarnost i povezivanje grupe.

Ukrašavanje domova i gradskih trgova svetiljkama uoči praznika ima dugu tradiciju koja seže sve do indijskog praznika Divali (Diwali). To je stari hindu festival koji se slavi svake godine, a poznat je i po imenu "festival svetlosti" kada se pali mnoštvo minijaturnih svetiljki zvanih dije koje simbolišu mir. Simbolički, ovaj festival predstavlja pobedu svetlosti nad tamom, znanja nad neznanjem, dobrog nad zlom, i nade nad očajem.

Drveni svećnjak ciklama boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drveni svećnjak plave boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drveni svećnjak ljubičaste boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Drveni svećnjak zelene boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stakleni svećnjak crvene boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stakleni svećnjak bele boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stakleni svećnjak plave boje, dimenzije 7x7 cm:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst i foto: Maja Vučković

Trays
Previous article
Trays
Mugs
Next article
Mugs

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Non-antropocentric ethics - ecocentism and biocentrism - respect the moral dignity of all animals, both human and non-human.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.