JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa

Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa

Brojna naučna istraživanja potvrđuju blagotvorno delovanje joga položaja, a prednosti joge za celokupno zdravlje su veće nego što se čini.

Pokazalo se da redovno vežbanje s pravilnim izvođenjem asana smanjuje upale i usporava razvoj upalnih procesa u telu. Osim toga, joga jača ćelijski imunitet, ubrzava detoksikaciju, uklanja bolove, povećava kapacitet pluća, pospešuje cirkulaciju i funkcionisanje žlezdi, poboljšava varenje, vitalnost, percepciju, memoriju itd.

Povoljno delovanje joge je posledica prirodnih i postepenih promena u telu i umu, a joga je otkrivanje, ispoljavanje i svesno korisćenje svega onoga što je već u nama. Kako jogičkim praksama aktivirati procese koji povoljno utiču na celokupno naše biće, mogli ste da saznate na predavanju i radionoci "Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" koji su se održali u subotu, 22. maja 2021. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

ISTRAŽILI SMO:

  • • Položaje koji aktiviraju sve mišiće tela
  • • Tehnike jogičkog vežbanja za jačanje zglobova
  • • Asane za masiranje organa i poboljšavanje procesa digestije
  • • Načine razgibavanja, odnosno otvaranja ramenog zgloba i prepona
  • • Vežbe koje utiču na organe urogenitalnog trakta, bubrege i nadbubrežne žlezde
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Na njima se dobijaju ne samo odgovori na pitanja i nedoumice, već i mnogi korisne saveti potrebni za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul započinje psihomentalnim isključenjem, zatim sledi kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima se izneto pokazuje i uvežbava. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret se finalizuje dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom. 

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Kako je izgledalo uvodno izlaganje na temu "Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" uoči istoimenog predavanja možete videdi u snimku koji sledi.

Snimke ostalih uvodnih izlaganja iz ciklusa Filozofija i fiziologija joge možete pogledati OVDE.

Ukoliko ste zainteresovsani za grupno ili individualno održavanje ovakvih radionica, slobodno mi se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Program vodi master prof. filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka Tradicionalne joge, S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod joga alijansi, akreditovana nominacijama: RYIT 500 (registrovani međunarodni učitelj joge), E-RYT 200 (iskusni registrovani učitelj joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Ako želimo ozbiljno da shvatimo životinje kao bližnje, s kojima neminovno koegzistiramo, moramo im dati njihova prava koja će ih priznati kao osobe, a ne kao objekte.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga