JezikPretragaContactYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Beogradski peti Veliki joga performans

Beogradski peti Veliki joga performans

Pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, nadležni nacionalni Joga savez Srbije je 1. jula 2017. godine u Tašmajdanskom parku organizovao peti po redu Veliki joga performans u okviru akcije “Dani joge u Srbiji” kojom se, već tradicionalno, pozivaju svi građani Srbije da učine neko dobro delo. Skupu su prisustvovali ljubitelji joge iz 42 grada Srbije, uz predstavnike Evropske joga federacije i praktičare joge iz drugih evropskih zemalja.

Joga performans se i ove godine sproveo pod sloganom “Čini dobro – nagradi sebe”, a sastojao se iz serijala Pozdrav Suncu (Surya Namaskar) koji su na pešačkim stazama izveli jogini i jogine i na taj način demonstrirali građanima blagodeti ove hiljadugodišnje, sve popularnije discipline.

Nakon performansa je na platou pored fontane održan revijalni deo, u kojem su se predstavile joga similaris grupe Joga saveza Srbije izvodeći popularnan stil vežbanja koji jogu na dinamičan način prepliće s elementima savremenog plesa i modernog baleta.

Specifičnost ovogodišnjeg revijalnog dela bila je joga similaris za treće doba. Vremešne jogine su prisutnima pokazale da za vežbanje joge nikad nije kasno, a na veštinama izvođenja pojedinih asana mogle su da im pozavide i daleko mlađe koleginice. 

Nakon revijalnog dela, svi učesnici manifestacije su, držeći se za ruke, napravili veliko srce namenjeno Beogradu i svim Beograđanima. Neka je ljubav sa nama i sklad sa okolinom, glasi poruka koju članovi Joga saveza Srbije neprestano odašilju.

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

U svetu ima previše patnje jer ima previše nasilja, a naš je zadatak, vežbanjem joge, da to promenimo.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.