JezikPretragaContactYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Sedmi međunarodni festival joge – Srbija 2016

Sedmi međunarodni festival joge – Srbija 2016

Sedmi međunarodni festival joge – Srbija 2016, održan je 13. i 14. avgusta 2016. godine na beogradskoj Adi, u organizaciji Joga saveza Srbije i Međunarodne joga Akademije, uz pokroviteljstvo Evropske joga federacije.

Festival joge je okupio predstavnike različitih joga škola iz čitavog sveta, kao i predstavnike joga centara iz 42 mesta u Srbiji. Svečano ga je  otvorio proslavljeni sportista Dane Korica ispred Sportskog saveza Srbije, a tom prilikom prisutnima se obratio i prof. dr Predrag Nikić, predsednik Joga saveza Srbije.

Na Međunarodnom festivalu joge u Beogradu susreli su se učitelji, instruktori joge i različiti joga centri iz zemlje i sveta  koji su prisutnima predstaviti vežbanje klasičnih jogičkih položaja putem joge similaris – popularnog  stila vežbanja u kojem se joga na dinamičan način prepliće sa elementima savremenog plesa i modernog baleta. Uvodeći muziku i ritam, nastupi joge similaris postižu snažan scenski efekat koji gledaoce privlači atraktivnosću i estetskim senzibilitetom.

Tokom dvodnevnog festivala posetioci su imali priliku da u joga parku na Adi vežbaju asane i opuste se uz duboku jogičku relaksaciju,  a u večernjim satima i da učestvuju u kreativnim radionciama izrade jantri koje se održavale u prostorijama Joga saveza srbije. Na istom mestu su mogla čuti brojna predavanja o jogi, kao što su: joga za parove, joga za decu, joga za starija lica, joga za trudnice, joga za zaposlne, ishrana joga praktičara itd. Program je završen druženjem gostiju i učesnika putem zajedničke meditacije, te nastupom kirtan grupe Samadhi.   

Više o festivalu i aktivnostima Joga saveza srbije možete saznati OVDE.

Tekst i foto: Maja Vučković

 

Seminar na temu KUNDALINI
Prethodni članak
Seminar na temu KUNDALINI
Prvi "Bhakti Peace Fest"
Sledeći članak
Prvi "Bhakti Peace Fest"

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo mi uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.