JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Skrivene snage u čoveku – čakre i kundalini

Skrivene snage u čoveku – čakre i kundalini

Seminar centra Joga u svakodnevnom životu

"Skrivene snage u čoveku – čakre i kundalini" naziv je joga seminara koji je Mahamandalešvar Svami Vivek Puri održao početkom marta u novosadskom ogranku centra Joga u svakodnevnom životu (JUSŽ), organizatoru događaja.

Joga je veština kojom upoznajemo i delujemo na celokupnu svoju ličnost i okolinu te postižemo zdravlje i sklad tela, uma i duše. U telu postoje nadiji (protoci energije) i energetski centri (čakre), od čijeg sklada zavisi naš život, fizičko, psihičko, duhovno i društveno zdravlje. Od ovih premisa počelo je predavanje na kojem su prisutni mogli da saznaju tačno značenje tih pojmova, zatim da se upoznaju sa osnovnim karakteristikama korenske, temeljne čakre zvane Muladhara, načinima njenog aktiviranja na ispravan način, te principima pokretanja evolutivne kundali energije, a zatim da uz niz praktičnih primera isto to iskuse.

Na celodnevnoj radionici, koja je bila namenjena pre svega praktikantima joge po Sistemu JUSŽ, svi koji su pod stručnim vođstvom želeli da dodatno prodube svoje znanje i praksu izvođenja asana, pranajame, meditacije i drugih jogičkih tehnika, imali su jedinstvenu priliku da to učine sa ovim iskusnim, svetski poznatim učiteljem joge. On je veoma pristupačnim jezikom i razumljivim načinom izlaganja uspeo da kompleksne filozofske termine približi svakodnevnom iskustvu i prikaže na koji način vežbe joge mogu pomoći današnjem čoveku pred zahtevima svakodnevnice te na taj način potvrdi da su teorija i praksa nerazdvojni.

Mahamandalešvar Svami Vivek Puri od svoje šesnaeste godine, preko trideset i pet godina, vežba i podučava Sistem "Joga u svakodnevnom životu" pod direktnim vođstvom autora tog sistema, Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranandađija. Višvaguruđi ga je 2007. godine inicirao u red sanjasija u duhovnoj lozi Šri Alakhpuriđi Siddha Pith Parampare iz koje potiče i Joga u svakodnevnom životu, a 2013. godine je za svoj dugogodišnji rad na promovisanju joge iniciran u Mahamandalešvara Maha Nirvani Akhare. Njegova predavanja i radionice odlikuju se jednostavnošću prikaza složenih koncepata, konciznim i duhovitim interpretacijama nauke joge, te stoga privlače i inspirišu širu javnost.

Više o centru Joga u svakodnevnom životu možete saznati OVDE.

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto: Joga u svakodnevnom životu
Proslava ITEC Dana
Prethodni članak
Proslava ITEC Dana

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.