JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Kurs Moćne joge

Kurs Moćne joge

U sportskom udruženju Fit Land – sport za sve koji se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15, ordržavaju se kursevi Moćne joge.

Moćna joga (engl. Power Yoga), kako se ovaj stil joge prevodi na srpski jezik, svoje ime duguje karakteru. To je snažan i dinamičan stil vežbanja u kojem su položaji bržeg ritma i kraćeg zadržavanja. Toplota tela koja se pritom postiže obezbeduje opuštanje mišica, štiti od povreda i olakšava zauzimanje različitih položaja. Asane se vezuju jedna na drugu fluidnom vinjasom (vinyasa znači "spajanje" ili "povezivanje") i usklađuju s disanjem što dovodi do poboljšanja koncentracije i smanjenja stresa.

Ovaj način vežbanja, baziran na intenzivnim elementima Aštanga (Ashtanga) i Ajengar (Iyengar) joge, utiče na celokupnu fizičku kondiciju – povećava snagu i izdržljivost, jača i oblikuje mišiće, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i oslobađa dodatnu energiju.

Namenjen je pre svega onima koji imaju iskustvo u vežbanju joge, ali je program prilagođen i onima koji nemaju tog iskustva, a voljni su da istražuju fizičke mogućnosti i pomeraju sopstvene granice.  

Nakon laganog zagrevanja, početak svakog časa Moćne joge čini "Pozdrav Suncu" (Surya Namaskar) nakon čega sledi serija položaja – stojeće, sedeće i balansirajuće asane, te inverzije – da bi se završio dubokom jogičkom relaksacijom Joga Nidrom. Vežbanje se upotpunjuje tehnikama disanja – pranajamama, koje blagotvorno deluju na respiratorni sistem, te bandama, energetskim katancima (bandha znači "zaključati" ili "zatvoriti") odnosno tehnikama za oslobađanja energije u telu.

Specifičnost ove joge čini to što ćete u kratkom vremenskom roku moći da izvedete zahtevnije i napredne položaje, regulišete telesnu težinu i osnažite telo. Iako uključuje kardio trening visoko energizirajućim pokretima koji se izvode intezivnije i brže, sadrži i brojne meditatvne opuštajuće vežbe prilikom kojih se položaji izvode slabijim intezitetom i sporije. Kada su pojedine asane međusobno povezane u ispravnom nizu sa svesnim disanjem, otkrivamo stanje aktivne meditacije ili meditacije u pokretu kroz koju produbljujemo joga položaje.

VEŽBANJE DOPRINOSI:

  • • Povećanju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti
  • • Boljoj koncentraciji
  • • Uklanjanju napetosti i stresa
  • • Pravilnijem držanju tela
  • • Oslobađanju od toksina
  • • Ubrzavanju metabolizma
  •  

Kursevi Moćne joge održavaju se na različitim lokacijama u Novom Sadu. U Fit Land studiju vodim ih prema sledećem RASPOREDU.

Ukoliko ste zainteresovani za grupne ili individualne časove Moćne joge, slobodno mi se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

  1. Program vodi master prof. filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka Tradicionalne joge, S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod joga alijansi, akreditovana nominacijama: RYIT 500 (registrovani međunarodni učitelj joge), E-RYT 200 (iskusni registrovani učitelj joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  2.  

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Potrebno bi bilo više od deset miliona godina života na Zemlji kako bi se povratio isti onaj broj vrsta koji je postojao pre izumiranja koje je uzrokovao čovek.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga