JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Performans protiv eksploatacije životinja

Performans protiv eksploatacije životinja

Portal O-RUK o akciji Bezimenih za bezglasne "Kocka istine".

Akcija je podrazumevala prikazivanje filmova sa laptopova/tableta kako bi prolaznici bili upoznati i suočeni sa životom i tretmanom životinja za ljudsku ishranu, uticaj mesne/mlečne industrije na zdravlje ljudi i na planetu.

Osnovana u aprilu 2016, Anonymous for the Voiceless (Bezimeni za bezglasne) je internacionalna organizacija za prava životinja koja se bavi uličnim aktivizmom. Poznata je po svojim akcijama prikazivanja dokumentarnih filmova o tretmanu životinja u ishrani i razgovoru sa zainteresovanim prolaznicima.

“Mnoge osobe se slažu sa idejom veganstva, ali je ne razumeju dovoljno. Mi smo tu da pomognemo ljudima da se povežu i pređu na takav stil života” – smatra Pol Bešir, suosnivač Sa preko 12000 održanih demonstracija, uključujući i akcije koje traju i po 24 sata, održane u Berlinu 2018 i u Amsterdamu 2019. godine.

U Njujorku je akcija 2019. godine trajala čak 7 dana. Trenutno u akcijama učestvuje preko 1000 gradova. Primenjujemo mirne akcije koje podsećaju na umetnički performans sa visoko efektnim javnim dosegom, koristeći snimke koji prikazuju šta životinje namenjene za ishranu proživljavaju svake sekunde u lokalnoj ”standardnoj praksi”, svakoga dana.

Sve to nadopunjujemo sa jezgrovito informativnim izvorima i prilazom zasnovanim na konstruktivnom razgovoru sa prolaznicima. Informišemo javnost sa svim što je potrebno za prelazak na veganski način života, što uključuje informacije vezane za aspekt etike i saosećanja. Naš stav prema eksploataciji životinja je abolicionistički.”

U Srbiji se za sada nalaze ogranci u Novom Sadu i Beogradu, globalni sajt udruženja je na adresi: https://www.anonymousforthevoiceless.org/

Tekst u originalu se nalazi OVDE.

Izveštaj: O-RUK

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Verujem da će zarobljavanje i iskorišćavanje životinja potpuno prestati u budućnosti i da će se naši potomci pitati zašto njihovi preci nisu shvatali tako jednostavnu činjenicu, da su životinje slobodna bića, a ne vlasništvo.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga