JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Prasetina iz zatvora

Prasetina iz zatvora

Život u lisicama - 4. festival mini filma

Četvrti po redu Festival mini filma pod nazivom “Život u lisicama”, održan je u novosadskom Radio kafeu  11. i 12. novembra 2010. godine. Tema festivala bila je zatvor.

Tom prilikom je emitovan kratki film novosadskih aktivista za prava životinja “Prasetina iz zatvora”, koji je imao zapažene reakcije posetilaca. Maskirani aktivisti na slikovit i asocijativan način su prikazali načine držanja domaćih životinja, od javnosti često skrivene, i put koji osećajna bića prolaze od dolaska na svet do njihove egzekucije. Pored edukacije, cilj koji je tom prilikom trebalo da se postigne jeste osvešćivanje sugrađanja po pitanju zaštite i prava životinja, te izazivanje njihove empatije.

Festival mini filma je festival kratke forme u kojoj se na određenu temu takmiče filmovi maksimalne dužine tri  minuta.  Prvi  festival mini filma održan je 23. oktobra 2007. godine u Radio kafeu. Okupio je filmske radnike, ali i druge autore, kao i neafirmisane umetnike, koji su imali potrebu da filmskom kamerom zebeleže svoje viđenje Novog Sada.

Kratka forma filma, trajanja do tri minuta, pojačala je motiv društvene angažovanosti, koju je većina filmova imala za cilj, prikazujući grad iz raznih uglova.

Autor: Maja Vučković

I mi smo Novosađani
Prethodni članak
I mi smo Novosađani

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.