JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Protest protiv cirkusa sa životinjama

Protest protiv cirkusa sa životinjama
Protest protiv cirkusa sa životinjama Korona u organizaciji grupe samoorganizovanih građana i građanki, održan je u Novom Sadu, 5. juna 2014. godine u Novom Sadu, kod fudbalskog kluba "Mladost", odmah preko puta cirkusa. Dvadesetak aktivista za prava životinja se skupilo da kaže NE zlostavljanju životinja.
 

Nedavno je u Novi Sad doputovao internacionalni cirkus "Korona". Prema navodima organizatora protesta, cirkus je zadržao tri lame, mini koze, golubove i pse na lancima. Oni su obavestili veterinarsku inspekciju, koja je već na terenu radi provere dokumentacije i uslova.

- Držanje bilo koje životinje u tim uslovima je nehumano. Prolaze kroz vrlo surove dresure, transportuju ih često na neadekvatne načine. Životinje su naši prijatelji i ne treba da ih držimo kao robove! Životinje u zatočeništvu su nesrećne - navodi se u saopštenju te grupe građana. - Divlje životinje treba da su na slobodi, gde im je i mesto. A one koje je čovek vezao za sebe do te mere da ne mogu same o sebi da brinu, svakako ne treba da mučimo da rade stvari koje po svojoj prirodi nikad ne bi radile. Životinjama su dugačka putovanja, galama/glasna muzika i puno ljudi - ogroman stres. Životinje ne uživaju u dresuri, niti u izvođenju predstava za ljude. U takvim uslovima, vremenom razvijaju psihičke probleme.

Ova grupa građana i građanki smatra da je edukacija šire javnosti neophodna kako bi se razvila svest da je držanje životinja u cirkusima pogrešno. Oni navode da su brojne države širom sveta usvojile zakonske propise kojima se zabranjuje korišćenje životinja u putujućim cirkusima.

Tekst i foto: Maja Vučković

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Prelaskom na veganstvo mi uklanjamo veliku količinu patnje koju uzrokujemo našim životima i taj korak menja kako nas same tako i svet oko nas.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.