JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Ugrožavajući druga bića ugrožavamo sebe

Ugrožavajući druga bića ugrožavamo sebe

U nedelju, 20. decembra 2015. godine, u organizaciji Društva za zštitu životinja i prirode Đurđevo, održana je po drugi put svečana dodela priznanja za humanitarni rad u oblasti zaštite životinjama.

Među odabranim humanitarcima bila su deca, odrasli, ali i društva za zaštitu životinja – svi oni koji su izvesnim humanim gestom obeležili proteklu godinu.

Pohvalnice, novčane nagrade kao i nagrade u vidu knjiga i opreme za životinje, primili su: Dragana Jovanović, Marina Milović, Dragan Beljin, Zorica Damjanović, Milica Krstić, Katarina Dimitrijević, Danijela Čobić i Aleksandar Jovanović.

Predsednica društva Đurđevo, Monika Brukner,  odlučila je da i ove godine uruči nagrade osobama koje nesebično pomažu životinjama.

-  Ja imam duboko poštovanje prema tim ljudima i zato sam odlučili da im na ovaj način pokažem pažnju i poštovanje. Poslednjih godina ima sve više mladih, dece koja misle i rade dobro za životinje – kazala je ona tom prilikom.

Pored dodele priznanja, okupljanje je predstavljalo priliku za razmenu iskustava i sumiranje prethodno postignutih rezultata u vezi sa zaštitom životinja i prirode. Stoga su manifestaciji učestvovali i brojni drugi gosti, među kojima su bili najbolji  učenici đurđevačke osnovne škole sa kojima radimo edukaciju iz oblasti zaštite životinja, te predstavnici različitih udruženja za zaštitu životinja.  

Učesnici manifestacije,  koji nesebično rade na pomoći ugroženim životinjama , prisutne su skrenuli pažnju na sve učestalija zlostavljanja i zanemarivanja napuštenih kućnih ljubimaca i podsetili  na to da čovek nije na vrhu lestvice života i da ugrožavajući druga bića zapravo ugrožava sebe.

Tekst i foto: Maja Vučković

Ribe su osećajna bića
Prethodni članak
Ribe su osećajna bića

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Praveći izbor čime se hranimo, šta nosimo i koje proizvode za domaćinstvo kupujemo, pokazujemo koliko smo zaista saosećaji i osvešćeni.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       prijatelji yivotinja

      

      

       

vidza zoga