LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

INVITATION: The National Animal Rights Day

INVITATION: The National Animal Rights Day

June 5 2022, Novi Sad

Komemoracija – Slavlje – Edukacija

Po prvi put u našoj zemlji, a 12 put u svetu, održaće se Nacionalni dan prava životinja (NARD). Skup je zakazan za 5. jun na novosadskom Trgu slobode, sa početkom u 17 časova. Detaljan program i satnica biće naknadno objavljeni.

Svi koji bi želeli da budu deo globalne promene mogu da prijave učešće do 20. maja porukom OVDE ili u inboks zvanične stranice događaja OVDE, kako bismo stigli da odštampamo majice i plakate za sve učesnike u predviđenom roku.

Ustanovljen od strane neprofitne organizacije "Naša planeta. Njihova takođe." (Our Planet. Theirs Too.) 2011. godine, Nacionalni dan prava životinja (akronim NARD) je međunarodni dan koji se obeležava u mnogim zemaljama širom sveta, prve nedelje juna, u cilju pružanja glasa za životinje i podizanja svesti o njihovim pravima.
 
Na ovaj dan se u većim gradovima širom sveta održavaju posebne NARD manifestacije u znak sećanja na milijarde životinja koje svake godine umiru zbog ljudi.
 
Tog dana se edukuje javnost o stilu života bez okrutnosti, u vidu biljnih alternativa, i ujedno proslavlja napredak koji je učinjen u cilju okončanja patnje životinja.
 
Vojvođanska prestonica se ove godine prvi put pridružuje mnogim svetskim metropolama obeležavanju ovog dana.
 
Nacionalni dan prava životinja je jedinstven po svojoj formi i stilu, a predstavlja jedan od najvećih globalno koordinisanih događaja za prava životinja na svetu. Sastoji se iz dva dela:
 
  1. 1. Memorijalna ceremonija u znak sećanja na milijarde životinja uginulih od ljudskih ruku, koja se često održava u prisustvu stvarnih žrtava. Ceremonija se obično završava čitanjem i potpisivanjem Deklaracije o pravima životinja.
  2.  
  3. 2. Proslava napretka koji se svake godine ostvaruje u pravcu okončanja patnje životinja i njihovog oslobođenja, uz vegansku hranu, govornike, zabavljače i druge atrakcije.
  4.  
Ovaj dan će se obeležavati sve dok se sve porobljene životinje ne oslobode i dok se njihova prava ne utvrde i zaštite zakonom, kažu organizatori.
 
Više o tome možete saznati putem zvanične internet prezentacije: https://thenard.org/
 
Fejsbuk poziv na događaj možete videti OVDE, a zvaničnu prezentaciju NARD Srbija OVDE.
 
Na najavnoj slici su Hoakin Finiks i Runi Mara, poznati po svom aktivizmu za prava životinja, fotografisani na američkom NARD-u 2019. godine.
 
Očekujte osobe iz javnog života i sveta umetnosti i tokom obeležavanja Nacionalnog dana prava životinja u Srbiji!
 
Novi Sad, 5. jun 2022. godine.
 

Welcome to My Website!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Animal rights activists are actually abolitionists. They do not require larger and more spacious cages, but empty cages.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga