LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Individual classes

Individual classes

Individualni čas joge, odnosno privatni čas, kako ga još zovu, je čas na kome su prisutni samo vežbač i instruktor. U prošlosti je ovakav način vežbanja joge bio najčešči, jer je uglavnom predstavljao obuku učenika (vežbača) od strane učitelja. Sa popularisanjem ove veštine, grupni časovi postaju dominantni vid vežbanja, ali to niije značilo i gubitak individualnih časova.

Ovakvi časovi namenjeni su svima onima kojima zbog posebnog stila života nisu u mogućnosti da pohađaju grupne časove ili preferiraju samostalno vežbanje. Često se dešava da je celokupno psihofizičko stanje vežbača takvo da je vežbanje u grupi neadekvatno i tada treba razmisliti o privatnim časovima. Posebno se preporučuje osobama koje imaju zdravstvene tegobe, probleme sa kičmenim stubom, loš nivo pokretljivosti itd. U tom slučaju se program vežbanja pravi za svakog vežbača posebno.

Vežbači koji su posebno zainteresovani da napreduju u i žele da nauče više od programa koji se praktikuje na regularnim grupnim časovima joge, mogu kombinovati grupne sa privatnim časovima. Ovaj vid vežbanja naročito se odnosi na oporavak sportista posle povrede. Individualno vežbanje je u tom slučaju bezbednije, a napredak brži i efikasniji. Kada se stanje vežbača popravi, bilo da je sportska povreda u pitanju ili neka druga, može se preći na grupne časove.

Indivudualni časovi su tako isplanirani da su prilagođeni potrebama samih vežbača. Drugim rečima, program asana, vežbi disanja i relaksacije je osmišljen tako da što efikasnije deluje na određeni problem ili potrebu vežbača, pa su i pozitivni efekti izraženiji i brži.

Ukoliko ste zainteresovani za individualni joga čas, slobodno mi se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

U ponudi:
 1. Hatha joga (različiti stilovi klasične joge)
 2. Ajengar joga (vežbanje uz pomagala – blokove, kaiševe i ćebad)
 3. Moćna joga (serije naprednijih položaja)
 4. Jin joga (lagano vežbanje sa dužim zadržavanjem položaja)
 5. Terapeutska joga (vežbe prilagođene pojedincu)
 6. Restorativna joga (vežbe za opuštanje)
 7. Korporativna joga (joga za zaposlene)
 8. Joga nidra (duboka jogička relaksacija)
 9. Meditacija (tehnike za opuštanje uma)
 10. Joga krije (jogičke tehnike čišćenja)
 11.  

NOVO: Individualni časovi putem Skajpa

Trenutni hit u svetu, popularan metod učenja joge – putem Skajpa! Ovaj metod štedi Vaše vreme i omogućava vežbanje sa bilo kog mesta – iz vašeg doma ili kancelarije, pomažući Vam da ostanete gipki i opušteni i nakon višesatnog rada ili sedenja. Pogodno za prezaposlene, majke sa malom decom, studente koji manjkaju slobodnim vremenom, osobama koje se oporavljaju od povreda ili jednostavno za one kojima je u svom prostoru najprijatnije da vežbaju.

Časovi su koncipirani tako što instruktor demonstrira i objašnjava vežbe, dok ih polaznik usvaja i izvodi – kao i na bilo kom dugom času joge. Zamislaite da gledate čas joge putem DVD-a, ali da instruktor može da Vam odgovara na sva pitanja, postavi u pravi položaj zavisno od Vaše fizičke konstuitucije i okruženja u kojem se u tom trenutku nalazite, koriguje izvođenje vežbi ukoliko je to potrebno i vodi vas na jedinstvenom putu opuštanja i jačanja, primerenom isključivo Vama.

Sve što vam je za to potrebno je Skajp (Skype) sa kamerom i podloga za vežbanje – strunjača, ćebe ili peškir.

Jedan onlajn čas obuhvata psihomentalno isključenje, vežbanje asana (koje su birane zavisno od konkretnog vežbača) i relaksaciju, a traje do 30 do 90 minuta. Već nakon 15 minuta ovakvih vežbi osetićete izuzetne dobrobiti i bićete laki i puni poleta, spremni za predstojeće radne obaveze.

Posebno je pogodno za jutarne vežbanje. Kada dan započnete jogom, imaćete utisak kao da vas ništa što se dogodi tokom dana ne može uznemiriti.

Takođe postoji mogućnost pohađanja Skajp časova meditacije, kao i duboke jogičke relaksacije – joga nidre. Ovakvi časovi posebno odgovaraju onima koji se osećaju uznemireno ili imaju problema sa spavanjem i najbolje ih je vežbati u večernjim časovima. Njihovo trajanje je 60 minuta.

Ukoliko ste zainteresovani za joga čas putem Skajpa, slobodno mi se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Cenovnik časova možete videti OVDE.

 1. Časove vodi master prof. filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka Tradicionalne joge, S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod joga alijansi, akreditovana nominacijama: RYIT 500 (registrovani međunarodni učitelj joge), E-RYT 500 (iskusni registrovani učitelj joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Welcome to My Website!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Respect for basic rights and non- specistic action should be our everyday life if we really want to work humanely, because we can not achieve it by word or thought, but only by acts.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga