JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

OBAVEŠTENJE: Odsustvo zbog poslovnog puta

OBAVEŠTENJE: Odsustvo zbog poslovnog puta

Indija, novembar-decembar

Zbog mog putovanja u Indiju, do 13. decembra 2017. godine neću biti u prilici da primam i šaljem porudžbine. Ukoliko bude dodatnih u međuvremenu, biće poslate nakon mog povratka, polovinom decembra.

Časovi joge u Fit Land studiju će se održavati po redovnom rasporedu. Umesto mene, vodiće ih moja draga koleginica Ivana Pejović, instruktorka joge Vidya Yoga škole o čijem radu nešto više možete saznati putem Fejsbuk stranice "Bloom Yogi Kutak", OVDE.

Sigurna sam da ćete uživati sa njom. smiley

Moje putovanje u Indiju tiče se gostovanja na međunarodnoj multimedijalnoj kulturno-umetničkoj manifestaciji koju organizuje indijski nacionalni četvorojezični magazin "Ćankja Varta" (चाणक्य वार्ता) u saradnji s novosadskom Fondacijom "Nomadik", a koja će biti upriličena u nekoliko galerijskih prostora Nju Delhija.  

Tom prilikom će pesnikinja i likovna umetnica Maja Familić predstaviti izložbu svojih slika na temu rodne ravnopravnosti pod nazivom "Žena" (10 likovnih radova dimenzija 60x50 cm izrađenih akrilnom tehnikom), posvećenu stogodišnjici rođenja Indire Gandi. Maja Familić će nakon otvaranja izložbe promovisati svoju četvorojezičnu zbirku poezije "Zov iskona" pisanu na srpskom, engleskom, romskom i hindi jeziku, nakon čega ću imati priliku da kažem nešto o njenim radovima i da održim kraće informativno-edukativno predavanje pod nazivom "Položaj žen(k)e u društvu" koje će govoriti o rodnoj i vrstnoj ravnopravnosti, te o položaju ženskih pripadnica različitih grupa u društvu u celini.

Nova zbirka Maje Familić, članice Upravnog odbora Društva književnika Vojvodine, posvećena je Indiri Gandi, a štampanje Zbirke je finansijski podržano od strane Gradske Uprave za kulturu grada Novog Sada. Ona će na promociji svoje knjige čitati stihove na sva četiri jezika imajući u obzir da je poznavalac i hindija, budući da zajedno sa mnom treći semestar zaredom uči taj jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Ceo projekat, koji će biti realizovan u Indiji, podržan je od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije putem Poziva za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti u 2017. godini.

Osim nas dve, predviđeno je obraćanje javnosti i drugih uglednih gostiju i domaćina, među kojima su urednik magazina "Ćankja Varta" dr Amit Đain (अमित जैन) koji će tom prilikom govoriti o poeziji Maje Familić i o jezičkoj paraleli između srpskog jezika i sanskrita, kao i o sličnosti između romskog i hindi jezika, te recenzent knjige prof. dr Šjam Singh Šaši (श्याम सिंह शशि), eminentni indijski antropolog, sociolog, akademik i pisac.

Po završetku ove manifestacije, koja će biti medijski ispraćena kako u Republici Srbiji tako i u Republici Indiji, kao vid međunarodne saradnje u cilju negovanja kulture i umetnosti, Maja Familić će svoje likovne radove pokloniti domaćinima, organizatorima ove manifestacije u Indiji, gde će slike ostati kao njena stalna postavka.

U nastavku možete pogledati pozivnicu koju je dr Amit Đain uputio Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije sa opisom samog događaja.

Maja Vučković

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Kada čovek zbog jela ili bilo koje druge sebične pobude ubija životinju, on zanemaruje svoju sopstvnu žudnju za pravdom.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.