JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

PISMO GRADONAČELNIKU: Ribe su osećajna bića

PISMO GRADONAČELNIKU: Ribe su osećajna bića

4. oktobar - Svetski dan zaštite životinja

Povodom 4. oktobra, Svetskog dana zaštite životinja, Udruženje za zaštitu životne sredine "Refugijum" uputilo je pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kojem zahteva doslednu primenu Zakona o dobrobiti životinja Repubike Srbije na teritoriji grada Novog Sada.

U pismu se navode slučajevi prodaje životinja koje se koriste za ljudsku ishranu u svesnom stanju, tačnije riba koje se žive zatvaraju u kese i odnose iz prodavnica, pri čemu se podvrgavaju velikoj boli, stresu i umiranju u agoniji. Osim što se krše prava i dobrobit životinja, time se ujedno krše i ljudska prava, budući da Novi Sad ima veliki broj vegetarijanaca i vegana koji se izlažu ovakvim situacijama, susrećući se na kasama prodavnica sa životinjama koje se guše i bore za život. Tome su, kako je primećeno, takođe izložena i deca koja, u tim situacijama, najčešće briznu u plač.

- Etička svest građana Srbije po pitanju zaštite životinja svakodnevno raste, što bi trebalo da se odrazi i na odluke gradskih vlasti po pitanju patnji životinja odnosno sprečavanje istih, kao i na uprave koje prate volju svojih građana te paze na ugled Novog Sada - navodi se u pismu i podseća na to da ribe spadaju u osećajna bića koja trpe bol, što potvrđuju brojna naučna istraživanja.

Pismo slične sadržine istim povodom je poslato i Gradskoj upravi za inspekcijske poslove kao i Gradskoj upravi za komunalne poslove Novog Sada.

O problemima prouzrokovanim eksploatacijom riba i tome kako možemo pomoći ovim bićima koja zaslužuju naše divljenje i zahvalnost, možete saznati OVDE.

Maja Vučković

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Jasno izražavanje prvi je i osnovni korak ka valjanoj komunikaciji i poželjnom delovanju koje odatle proističe. Ukoliko je jezik zamagljen i nepodoban, i akcije će biti takve.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       prijatelji yivotinja

      

      

       

vidza zoga