JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Novi ciklus kursa Moćne joge

Novi ciklus kursa Moćne joge

Fit Land, ponedeljak i sreda od 21 sat

U sportskom udruženju Fit Land – sport za sve koji se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15, počeo novi ciklus kursa Moćne joge.

Moćna joga (engl. Power Yoga), kako se ovaj stil joge prevodi na srpski jezik, svoje ime duguje karakteru. To je snažan i dinamičan stil vežbanja u kojem su položaji bržeg ritma i kraćeg zadržavanja. Toplota tela koja se pritom postiže obezbeduje opuštanje mišica, štiti od povreda i olakšava zauzimanje različitih položaja. Asane se vezuju jedna na drugu fluidnom vinjasom (vinyasa znači "spajanje" ili "povezivanje") i usklađuju s disanjem što dovodi do poboljšanja koncentracije i smanjenja stresa.

Ovaj način vežbanja, baziran na intenzivnim elementima Aštanga (Ashtanga) i Ajengar (Iyengar) joge, utiče na celokupnu fizičku kondiciju – povećava snagu i izdržljivost, jača i oblikuje mišiće, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i oslobađa dodatnu energiju.

Namenjen je pre svega onima koji imaju iskustvo u vežbanju joge, ali je program prilagođen i onima koji nemaju tog iskustva, a voljni su da istražuju fizičke mogućnosti i pomeraju sopstvene granice.  

Nakon laganog zagrevanja, početak svakog časa Moćne joge čini "Pozdrav Suncu" (Surya Namaskar) nakon čega sledi serija položaja – stojeće, sedeće i balansirajuće asane, te inverzije – da bi se završio dubokom jogičkom relaksacijom Joga Nidrom. Vežbanje se upotpunjuje tehnikama disanja – pranajamama, koje blagotvorno deluju na respiratorni sistem, te bandama, energetskim katancima (bandha znači "zaključati" ili "zatvoriti") odnosno tehnikama za oslobađanja energije u telu.

Specifičnost ove joge čini to što ćete u kratkom vremenskom roku moći da izvedete zahtevnije i napredne položaje, regulišete telesnu težinu i osnažite telo. Iako uključuje kardio trening visoko energizirajućim pokretima koji se izvode intezivnije i brže, sadrži i brojne meditatvne opuštajuće vežbe prilikom kojih se položaji izvode slabijim intezitetom i sporije. Kada su pojedine asane međusobno povezane u ispravnom nizu sa svesnim disanjem, otkrivamo stanje aktivne meditacije ili meditacije u pokretu kroz koju produbljujemo joga položaje.

VEŽBANJE DOPRINOSI:

 • • Povećanju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti
 • • Boljoj koncentraciji
 • • Uklanjanju napetosti i stresa
 • • Pravilnijem držanju tela
 • • Oslobađanju od toksina
 • • Ubrzavanju metabolizma
 •  
Časovi se održavaju ponedeljkom i sredom od 21 sat i traju 75 minuta.

Ukoliko ste zainteresovani, možete se pridružiti.

Broj mesta je ograničen.

Mesečna članarina iznosi 2500 dinara.

Dodatne informacije se nalaze OVDE.

Prvi čas BESPLATAN!

Prijave su u toku:

 1. mob: 064/615-83-32
 2. e-mail: KONTAKT
 3. web: Fit Land
 4. FB: Fit Land
 5.  
 6. Maja Vučković
 7. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
 8.  

Foto: Fit Land

Bilten Vege zajednice
Sledeći članak
Bilten Vege zajednice

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
 1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Mir u svetu će zavladati tek kada u potpunosti bude prihvaćena etika nenasilja. Ne samo u teoriji, već pre svega u praksi.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga