LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

NEW: Children's Japa Mala Rosaries

NEW: Children's Japa Mala Rosaries

Made From Gemstones

Đapa mala (sanskr. japa mala) brojanica ili samo mala je niska molitvenih kuglica koja služi za duhovnu praksu poznatu pod imenom đapa (जप). Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina tihovanja, korišćena u raznim religijskim i drugim praksama.

Takođe se koristi u praksi joge. Za duhovnu sadhanu ili mantra jogu najčešće se koristi đapa mala brojanica od 108 zrna ili ona manjeg broja koja se, u tom slučaju, okreće nekoliko puta (do željenog broja). Ove brojanice se takođe mogu koristiti za ponavljanje vlastitih afirmacija i reprogramiranje sopstvene podsvesti. Nema strogih pravila za pevanje i mantranje, što je kod meditacije na mantru zapravo i najlepše – možemo meditirati bilo gde i bilo kada.

Mantra eliminiše fizičku i mentalnu bolest, ne kontrolom uma, nego puštajući um da se otvori. Što više vežbate mantru, više ćete toga viditi i uvideti. Imaćete beskrajne misli, snove i vizije. Iako možda mislite da to uopšte nije potrebno, otkrićete da pre nego što dobijete mir, morate da se suočite sa svim uznemiravanjima uma. Svrha mantre nije da otupi um na ono što nam se dešava, već naprotiv, da poveća njegov senzitivitet i svesnost. Ovaj tantrički sistem nas uči da se suočimo sa činjenicama, otvorenih očiju.

Ova niska može biti utočište kada postanemo preopterećeni tokom dana ili kada odlutamo daleko od svojih duhovnih stremljenja. Redovniim korišćenjem đapa male ona postaje prožeta jedinstvenom energijom; svaka izgovorena mantra, molitva ili afirmacija, svaka spoznaja ili realizacija ostaje zapisana u đapa mali i ona postaje svedok naših doživljaja.

Na suptilnom planu, energiju koju proizvodimo, uključujući telesnu toplotu, mala upije. Telesno magnetno polje daje magnetno polje mali, i time počinje međudelovanje. Ako smo energetski slabi, mala nas opskrbljuje energijom i obratno.

Dečje đapa male služe istoj jogičkoj vežbi, ali na način prilagođen uzrastu deteta, kao što se i samo vežbanje joge za decu razlikuje od vežbanja joge kod odraslih. Osim što umiruje na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou, đapa praksa u vidu mentalnog ponavljanja afirmacija, jača volju, podstiče kreativnost i osobađa svest suvišnih informacija, ujedno stvarajući mesta u svesti za nove sadržaje. Takođe, različite boje brojanica utiču na pravilno funkcionisanje čakri, a u kombinaciji s mineralima, koji imaju određeno dejstvo na celokupnu ličnost, mogu da budu ne samo zanimljiva igračka i ukras za decu već i odlično sredstvo za napredak i razvoj njihove ličnosti.

Poludrago kamenje samo po sebi nije lek, ali može uticati pozitivno na izvesna stanja organizma pa se kristaloterapija zbog toga smatra komplementarnom metodom (dopunjuje druge oblike lečenja). U Ajurvedi, najstarijem sveobuhvatnom sistemu zaštite zdravlja, koja se koristi širom sveta kao disciplina komplementarna savremenoj medicini i koju je Svetska zdravstvena organizacija zvanično priznala i preporučila, a Srbija legalizovala kao metod dijagnostike i lečenja tradicionalne medicine, poludrago kamenje se koristi za balansiranje doša. U kontekstu zdravlja, doše predstavljaju psihofiziološka, metabolička načela koja upravljaju i određuju telesna stanja.

Smatra se da kristali deluju na telo svojom vibracijom i informacijom, i da je to posebno izraženo kod osetljivijih i nežnijih osoba pa je to dodatni razlog zbog kojeg se preporučuju deci.

O osobinama poludragog kamenja i njihovim efektima možete čitati OVDE.

Moguće je poručiti sopstvenu malu u željenoj boji i veličini, sa ili bez priveska.

U PONUDI SU:

Roze kvarc (18 perli):

ŠOP

Roze kvarc, narukvica - dečja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hematit duga i haulit (18 perli):

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapis lazuli (19 perli):

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljubičasti haulit i gorski kristal (19 perli):

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ametist (20 perli):

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Tekst i foto: Maja Vučković
  2. Sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
  3.  

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Animals are not pets, laboratory or labor animals by birth, but they are grown by man, cultivated and sold for that purpose; they are free beings who become all that by the captivity.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       prijatelji yivotinja

      

      

       

vidza zoga