LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

The effect of asanas on certain groups of muscles, joints and organs

The effect of asanas on certain groups of muscles, joints and organs

Brojna naučna istraživanja potvrđuju blagotvorno delovanje joga položaja, a prednosti joge za celokupno zdravlje su veće nego što se čini.

Pokazalo se da redovno vežbanje s pravilnim izvođenjem asana smanjuje upale i usporava razvoj upalnih procesa u telu. Osim toga, joga jača ćelijski imunitet, ubrzava detoksikaciju, uklanja bolove, povećava kapacitet pluća, pospešuje cirkulaciju i funkcionisanje žlezdi, poboljšava varenje, vitalnost, percepciju, memoriju itd.

Povoljno delovanje joge je posledica prirodnih i postepenih promena u telu i umu, a joga je otkrivanje, ispoljavanje i svesno korisćenje svega onoga što je već u nama. Kako jogičkim praksama aktivirati procese koji povoljno utiču na celokupno naše biće, mogli ste da saznate na predavanju i radionoci "Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" koji su se održali u subotu, 22. maja 2021. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

ISTRAŽILI SMO:

  • • Položaje koji aktiviraju sve mišiće tela
  • • Tehnike jogičkog vežbanja za jačanje zglobova
  • • Asane za masiranje organa i poboljšavanje procesa digestije
  • • Načine razgibavanja, odnosno otvaranja ramenog zgloba i prepona
  • • Vežbe koje utiču na organe urogenitalnog trakta, bubrege i nadbubrežne žlezde
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Na njima se dobijaju ne samo odgovori na pitanja i nedoumice, već i mnogi korisne saveti potrebni za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul započinje psihomentalnim isključenjem, zatim sledi kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima se izneto pokazuje i uvežbava. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret se finalizuje dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom. 

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Kako je izgledalo uvodno izlaganje na temu "Delovanje asana na određene grupe mišića, zglobova i organa" uoči istoimenog predavanja možete videdi u snimku koji sledi.

Snimke ostalih uvodnih izlaganja iz ciklusa Filozofija i fiziologija joge možete pogledati OVDE.

Ukoliko ste zainteresovsani za grupno ili individualno održavanje ovakvih radionica, slobodno mi se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Program vodi master prof. filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka Tradicionalne joge, S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod joga alijansi, akreditovana nominacijama: RYIT 500 (registrovani međunarodni učitelj joge), E-RYT 200 (iskusni registrovani učitelj joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Welcome to My Website!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

If we look at the diet of today's man, we will find out how much it is unnatural, destructive and violent, far more than ever before.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga