LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

LECTURE: Do animals have their rights?

LECTURE: Do animals have their rights?

Povodom Svetske nedelje životinja, koja se obeležava od 4. do 11. oktobra, u subotu, 11. oktobra 2014. godine, u dvorištu sedišta Novosadskog humanitarnog centra (NSHC) održala sam predavanje na temu „IMAJU LI ŽIVOTINJE SVOJA PRAVA?” na kojem sam govorila o odnosu čovek – životinja.

Nakon predavanja, upriličena je donatorska večera za sve zainteresovane građane, prijatelje životinja, aktiviste i volontere udruženja za zaštitu životinja, kao i za predstavnike medija, kojom su sakupljeni novčanih prilozi za hranu i lečenje napuštenih pasa i mačaka. Volonteri Grupe za monitoring i zaštitu životinja NSHC-a sugrađanima su pripremili ukusne i zdrave obroke posne veganske hrane (pasta sa povrćem, pohovani šampinjoni i voćna salata). Stručnu pomoć u pripremanju hrane pružili su aktivisti novoosnovanog udruženja građana Hrana za život, koji su poznati po tome što pripremaju i dele sveže skuvanu hranu najugroženijima u društvu. Podršku u realizaciji događaja dali su i aktivisti i simpatizeri lokalnog udruženja građana SPANS.

Tokom donatorske večere, zainteresovanim gostima bili su dostupni suveniri sa prepoznatljivom temom: „I mi smo Novosađani”, sloganom koji ukazuje na suživot životinja i ljudi u urbanim sredinama, a takođe informativni materijali koji govore o važnosti obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja (4. oktobar) koji je NSHC obeležio donacijom računara i monitora lokalnoj Veterinarskoj ambulanti u Petrovaradinu. Osim toga, posetioci su imali priliku da se okušaju u društvenim igrama: stonom fudbalu i pikadu. Prodajom suvenira i učešćem u društvenim igrama prikupljena su dodatna sredstva za kupovinu lekova i hrane za napuštene životinje.

Predložak izlaganja možete pročitati OVDE.

Ukoliko organizujete događaj sa nekom od tema kojima se bavim i želite da održim predavanje ili radionicu, slobodno me pozovite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Skupovi na kojima sam do sada učestvovala, kao i predavanja i radionice koje sam održala možete pogledati OVDE.

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

I believe that the exploitation of animals will disappear in the future and that our descendants will wonder why their ancestors did not understand the simple fact that animals are free beings, not property.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.