LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Belts - Waist Chains

Belts - Waist Chains

Lančići koji se nose oko struka ili na kukovima, napravljeni od staklenih ili metalnih perlica nanizanih na sajlu uz dodatak privezaka, predstavljaju tradicionalni odevni predmet istočnjačkih žena. Poslednjih decenija postali su popuarni na Zapadu kao modni detalj i dodatak vežbanju, s obzirom na to da nošenje takvih lančića pomaže održavanju optimalne telesne težine, odnosno kontroli prekomerne te smanjenju struka. Zbog toga su postale sve popularnije kod osoba koje se bave jogom i velnesom.

Lančići za struk su vekovna tradicija. Nošeni su za ukrašavanje tela, obožavanje i zdravstvenu dobrobit. U Gani, Nigeriji, Senegalu i drugim zapadnoafričkim zemljama, ovakve niske od perli su simbol ženstvenosti, plodnosti, senzualnosti i duhovnog blagostanja. Danas se nose širom Evrope i Amerike u estetske i praktične svrhe radi osvešćivanja tela.

Kao se koriste za merenej promena u težini. Ukoliko se lančić širi (ukoliko je na streč sajli) ili podiže (ukoliko je na nerastegljivoj sajli), telesna težina se povećala. I ornuto, ukoliko se telesna težina smanjila, lančić se sužava ili spušta. Takođe, perle se drugačije ponašau u zavisnosti od toga kako osoba sedi ili diše. Na taj način ne služe kao podsetnik da sde sedi uspravno, da se angažuju stomačni mišići, opuste leđa i pravilno diše. Na taj način osoba se vežba podizanju svesnosti o svom telu, samokontroli i usavršavanju.

Lotos pojas:

ŠOP 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulsi pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agja čakra pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst i foto: Maja Vučković

 

Pendulums
Previous article
Pendulums
Anklets
Next article
Anklets

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

It would take more than ten million years of life on Earth to recover the same number of species that existed before the extinction caused by man.

Next
http://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

Poll

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga