LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Belts - Waist Chains

Belts - Waist Chains

Lančići koji se nose oko struka ili na kukovima, napravljeni od staklenih ili metalnih perlica nanizanih na sajlu uz dodatak privezaka, predstavljaju tradicionalni odevni predmet istočnjačkih žena. Poslednjih decenija postali su popuarni na Zapadu kao modni detalj i dodatak vežbanju, s obzirom na to da nošenje takvih lančića pomaže održavanju optimalne telesne težine, odnosno kontroli prekomerne te smanjenju struka. Zbog toga su postale sve popularnije kod osoba koje se bave jogom i velnesom.

Lančići za struk su vekovna tradicija. Nošeni su za ukrašavanje tela, obožavanje i zdravstvenu dobrobit. U Gani, Nigeriji, Senegalu i drugim zapadnoafričkim zemljama, ovakve niske od perli su simbol ženstvenosti, plodnosti, senzualnosti i duhovnog blagostanja. Danas se nose širom Evrope i Amerike u estetske i praktične svrhe radi osvešćivanja tela.

Kao se koriste za merenej promena u težini. Ukoliko se lančić širi (ukoliko je na streč sajli) ili podiže (ukoliko je na nerastegljivoj sajli), telesna težina se povećala. I ornuto, ukoliko se telesna težina smanjila, lančić se sužava ili spušta. Takođe, perle se drugačije ponašau u zavisnosti od toga kako osoba sedi ili diše. Na taj način ne služe kao podsetnik da sde sedi uspravno, da se angažuju stomačni mišići, opuste leđa i pravilno diše. Na taj način osoba se vežba podizanju svesnosti o svom telu, samokontroli i usavršavanju.

Lotos pojas:

ŠOP 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tulsi pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Agja čakra pojas:

ŠOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hamsa pojas:

ŠOP

Lotos OM pojas:

ŠOP

Tekst i foto: Maja Vučković

Pendulums
Previous article
Pendulums
Anklets
Next article
Anklets

Welcome to My Website!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Non-violence (ahimsa) is the first step and the base of yoga, a part of the so-called yamas, universal moral principles.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga