JezikPretragaContactYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Peti Veliki joga performans u Novom Sadu

Peti Veliki joga performans u Novom Sadu

Pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, nadležni nacionalni Joga savez Srbije u saradnji sa Vojvođanskim joga savezom organizovao je 8. jula 2017. godine ispred Sportsko-poslovnog centra “Vojvodina” (SPENS) peti po redu Veliki joga performans u okviru akcije “Dani joge u Srbiji” kojom se, već tradicionalno, pozivaju svi građani Srbije da učine neko dobro delo. Joga performans se ove godine održao uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Gradske uprave za sport i omladinu Novog Sada, a okupio je ljubitelje joge iz mnogih gradova Srbije, uz prisustvo predstavnika Evropske joga federacije i praktičara joge iz drugih evropskih zemalja.

Joga performans je zvanično otvoren u 18.40 časova ispred zgrade SPENS-a svečanim presecanjem vrpce od strane Aranke Binder, pomoćnice pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, nosioca olimpijske medalje u streljaštvu.

Joga performans se i ove godine sproveo pod sloganom “Čini dobro – nagradi sebe”, a sastojao se iz seta klasičnih joga položaja (asana) nakon kojih je usledio serijal Pozdrav Suncu (Surya Namaskar) koji su na stepenicama zapadnog ulaza sportskog centra izveli jogini i jogine i na taj način demonstrirali građanima blagodeti ove hiljadugodišnje, sve popularnije discipline.

Nakon performansa je na platou ipred SPENS-a održan revijalni deo, u kojem su se predstavile članice sastava Joga saveza Srbije “Art joga Similiris” izvodeći popularnan stil vežbanja koji jogu na dinamičan način prepliće s elementima savremenog plesa i modernog baleta.

Specifičnost ovogodišnjeg revijalnog dela, kao i u Beogradu, bila je joga similaris za treće doba. Vremešne jogine su prisutnima pokazale da za vežbanje joge nikad nije kasno, a na veštinama izvođenja pojedinih asana mogle su da im pozavide i daleko mlađe koleginice. U Joga performansu predstavile su se članice Joga centra “Sjaj”, demonstrirajući “art jogu za zdravo starenje” pod stručnim vođstvom sertifikovane instruktorke joge Dragice Kumrić.

Nakon revijalnog dela, svi učesnici manifestacije su, držeći se za ruke, napravili Veliko srce i posvetili ga svim građanima Novog Sada. Potom je za učesnike performansa i ljubitelje joge u novosadskoj Sinagogi održan besplatan koncert Kirtan grupe “Samadhi”, specifično muzičko–meditativno iskustvo putem melodije, mantri i ritma. Ponavljanje transcendentalnih zvučnih vibracija koje se pevaju na ovaj način krepe srce i duh, te donose mir uma. Neka je ljubav sa nama i sklad sa okolinom, glasi poruka koju članovi Joga saveza Srbije neprestano odašilju.

Dani joge u Srbiji su propraćeni predavanjima u Pančevu, Novom Sadu, Gornjem Milanovcu, Vranju, Somboru i Nišu na kojima su se putem usmene reči predstavile dobrobiti praktikovanja joge.

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Gledajući na ljude kao na superiorne drugim životinjama, specisti daju veću težinu ljudskim interesima nego jednako vitalnim ili vitalnijim interesima ne-ljudi.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.