JezikPretragaContactYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Treći Svetski dan joge

Treći Svetski dan joge

Ambasada Indije u Beogradu u saradnji sa Vladom Srbije i Kancelarijom Ujedinjenih nacija obeležila je Svetski dan joge (IDY) na platou ispred spomenika Pobednika na Kalemegdanu, u subotu 17. juna 2017 godine.

Tom prilikom je održan javni čas joge na kojem su učestvovali mahom instruktori joge, kao i drugi dugogodišnji vežbači i poklonici ove veštine. Čas je vodila Ivana Jovanović, instruktorka Vidya Yoga škole Dragana Lončara.

Program je organizovan u skladu sa Opštim joga protokolom, koji su pažljivo pripremili joga stručnjaci iz Indije. Skupu je prisustvovala ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čauhan, uz ostale predstavnike ove ambasade.

Nakon vežbanja, održana su predavanja na temu joge, ajurvede i homeopatije u prostorijama Skupštine grada Beograda. Na taj način su učesnici programa imali priliku da se upoznaju sa ovim sveobuhvatnim sistemima očuvanja zdravlja.

Ujedinjene nacije su Rezolucijom usvojenom na 69. Zasedanju Generalne skupštine 2014. godine proglasile 21. jun Svetskim danom joge (IDY). U skladu sa ovom inicijativom, Vlada Indije je širom sveta na prikladan način obeležila kako ovogodišnji, tako i prethodna dva Svetska dana joge. Proslava je svake godine započinjala vikend uoči tog dana kako bi svi zainteresovani imali priliku da učestvuju, a zamišljena je kao grupno vežbanje na javnim prostorima od 8 sati ujutro, širom sveta.

Kako je izgledalo obeležavanje ovog dana na Kalemegdanu, možete pogledati ovde:

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto i video: Ambasada Indije u Beogradu

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Aktivisti za prava životinja zapravo su abolicionisti. Oni ne zahtevaju veće i prostranije kaveze, već prazne kaveze.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.