JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

I mi smo Novosađani

I mi smo Novosađani

U okviru svoje misije, Novosadski humanitarni centar se zalaže za savestan i odgovoran odnos prema životnoj sredini i učestvuje u unapređivanju zaštite i prava životinja.

Sekcija za zaštitu životinja NSHC-a je grupa posvećenih volontera, okupljenih sa namerom da unaprede zaštitu životinja i doprinesu očuvanju prirode. Sekcija se bavi: spašavanjem i udomljavanjem napuštenih pasa i mačaka te sprečavanjem okrutnosti prema njima; praćenjem sprovođenja javnih politika i zakona o dobrobiti životinja; unapređenjem međusektorske saradnje; podrškom građanima i udruženjima koja se delotvorno bave zaštitom i dobrobiti životinja.

Kao volonteri, osnivači i zaposleni u NSHC-u pomogli su u spašavanju i udomljavanju brojnih napuštenih pasa i mačaka. Osim toga, poslednjih godina bavili smo se osnaživanjem i podržavanjem pojedinaca i udruženja koja se bave zaštitom i aziliranjem životinja u Novom Sadu i okolini. 

Ono što nas je pokrenulo na akciju jesu vrednosti kojima težimo i želja da budemo od pomoći u procesu trajnog i humanog rešavanja problema napuštenih životinja u Novom Sadu. Do sada neuspešni pokušaji da se taj problem reši, nameću zaključak da lokalna samouprava nema resurse i kapacitete da sistemski i trajno reši problem napuštenih pasa i mačaka u Novom Sadu. Udruženja za zaštitu životinja, i pored visoke motivisanosti i snažne emocionalne angažovanosti njihovih aktivista, nemaju materijalne i druge mogućnosti da taj problem reše. Bez pomoći države, udruženja  obavljaju herojski posao spašavanja i udomljavanja pasa i mačaka, ali ne mogu da sama postignu željeni rezultat.

Uvereni smo da poboljšanje komunikacije između udruženja i lokalne samouprave, zajedničko identifikovanje nedostataka u prethodnim naporima, te partnerska saradnja, mogu dovesti do poželjnog i humanog rešenja za životinje i ljude. To je pretpostavka koja viziju Novog Sada, kao urbanog i modernog evropskog grada, može učiniti realnijom i za korak bliže ostvarenju.

Više informacijao projektu  možete dobiti OVDE.

Autor: Maja Vučković i NSHC

NS Telecentar
Prethodni članak
NS Telecentar
Prasetina iz zatvora
Sledeći članak
Prasetina iz zatvora

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Kada čovek zbog jela ili bilo koje druge sebične pobude ubija životinju, on zanemaruje svoju sopstvnu žudnju za pravdom.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga