JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Pranajama - kontrola daha i vitalne energije

USKORO: Pranajama - kontrola daha i vitalne energije

Fit Land, 22. januar

Ljudski život umnogome zavisi od načina disanja. Osoba koja diše kratkim, brzim dahom, verovatno će imati kraći život od osobe koja diše polako i duboko. Drevni jogiji su život merili brojem dahova, a ne godinama. Oni su smatrali da je svakome dodeljen tačno određeni broj dahova u životu, a koji su različiti od osobe do osobe. Ako se svaki udah i izdah učini dužim, onda će i život duže trajati. Duboko disanje obezbeđuje više životne energije (prane) prilikom svakog udaha.

Pranajamu ne treba shvatati samo kao vežbe disanja kojima se unosi više kiseonika u pluća i telo, iako to samo po sebi ima veoma dobar efekat. Njen osnovni cilj je da probudi pranu, da održi zdravo telo i um, i da nas osvesti suptilnijh nivoa našeg postojanja. Ona pročišćava, dovodi do fizičke i mentalne stabilnosti, kontrole toka prane u telu i ovladavanja umom.

Kako pranajamom možemo da usmerimo tok životne energije, umirimo i osnažimo telo i um, a ujedno se oslobodimo podsvesnih uslovljenih i potisnutih programa koji nas sputavaju u ostvarenju ciljeva, saznaćete na predavanju i radionici "Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" koji će se održati u subotu, 22. januara 2022. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

Bulevar Slobodana Jovanovića 15 (TC "Bistrica", Novi Sad) ili porukom u inboks.

ISTRAŽIĆEMO:

  • • Načine kretanja energije u telu
  • • Razloge voljnog zadržavanja daha
  • • Vežbe za produbljivanje udaha i izdaha
  • • Tehnike jogičkog disanja uz praviln respiracije
  • • Koristi pranajame i savete za njeno bezbedno praktikovanje
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Dobićete ne samo odgovore na pitanja i nedoumice, već i mnoge korisne savete potrebne za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul će započeti psihomentalnim isključenjem, zatim će uslediti kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima će se izneto pokazati i uvežbati. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret će se finalizovati dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom.  

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti prisustvo pozivom na broj 064/615-83-32.

Kotizacija za jedan modul (predavanje s radionicom) iznosi 800 dinara.

Program vodi master profesorka filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

"Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" sedmi je u nizu modula predviđenih u okviru ciklusa "Filozofija i fiziologija joge". Naredni koji nakon njega slede su: "Svara joga", "Različite škole i stilovi joge", "Joga Nidra – tehnika duboke relaksacije" i drugi.

 

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Jasno izražavanje prvi je i osnovni korak ka valjanoj komunikaciji i poželjnom delovanju koje odatle proističe. Ukoliko je jezik zamagljen i nepodoban, i akcije će biti takve.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga