JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Pranajama - kontrola daha i vitalne energije

USKORO: Pranajama - kontrola daha i vitalne energije

Fit Land, 22. januar

Ljudski život umnogome zavisi od načina disanja. Osoba koja diše kratkim, brzim dahom, verovatno će imati kraći život od osobe koja diše polako i duboko. Drevni jogiji su život merili brojem dahova, a ne godinama. Oni su smatrali da je svakome dodeljen tačno određeni broj dahova u životu, a koji su različiti od osobe do osobe. Ako se svaki udah i izdah učini dužim, onda će i život duže trajati. Duboko disanje obezbeđuje više životne energije (prane) prilikom svakog udaha.

Pranajamu ne treba shvatati samo kao vežbe disanja kojima se unosi više kiseonika u pluća i telo, iako to samo po sebi ima veoma dobar efekat. Njen osnovni cilj je da probudi pranu, da održi zdravo telo i um, i da nas osvesti suptilnijh nivoa našeg postojanja. Ona pročišćava, dovodi do fizičke i mentalne stabilnosti, kontrole toka prane u telu i ovladavanja umom.

Kako pranajamom možemo da usmerimo tok životne energije, umirimo i osnažimo telo i um, a ujedno se oslobodimo podsvesnih uslovljenih i potisnutih programa koji nas sputavaju u ostvarenju ciljeva, saznaćete na predavanju i radionici "Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" koji će se održati u subotu, 22. januara 2022. godine od 11 sati u sali sportskog udruženja "Fit Land" u okviru ciklusa predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge".

Bulevar Slobodana Jovanovića 15 (TC "Bistrica", Novi Sad) ili porukom u inboks.

ISTRAŽIĆEMO:

  • • Načine kretanja energije u telu
  • • Razloge voljnog zadržavanja daha
  • • Vežbe za produbljivanje udaha i izdaha
  • • Tehnike jogičkog disanja uz praviln respiracije
  • • Koristi pranajame i savete za njeno bezbedno praktikovanje
  •  

Ciklus predavanja i radionica pod nazivom "Filozofija i fiziologija joge" predstavlja seriju dvosatnih edukativnih modula namenjenih vežbačima joge koji žele da prodube svoju praksu i saznaju nešto više od onoga što se uči na redovnim časovima joge. Dobićete ne samo odgovore na pitanja i nedoumice, već i mnoge korisne savete potrebne za ličnu praksu, kao i jasne smernice kako da u njoj brže napredujete.

Svaki modul će započeti psihomentalnim isključenjem, zatim će uslediti kratko teorijsko izlaganje na temu određene radionice, a potom niz praktičnih vežbi kojima će se izneto pokazati i uvežbati. Nakon vremena predviđenog za diskusiju i pitanja, susret će se finalizovati dubokom jogičkom relaksacijom, Joga Nidrom.  

Moduli su namenjeni kako početnicima, tako i onima koji imaju iskustvo vežbanja joge, a koji žele da prošire svoju praksu i razviju sistematičnije iskustvo joge. Svaki od njih je akreditovan od strane Joga alijanse (Yoga Alliance), najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, i vodi se kao edukativni dvočas.

Zbog ograničenog broja mesta, potrebno je najaviti prisustvo pozivom na broj 064/615-83-32.

Kotizacija za jedan modul (predavanje s radionicom) iznosi 800 dinara.

Program vodi master profesorka filozofije Maja Vučković, sertifikovana instruktorka joge S-VYASA joga univerziteta, Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, akreditovana dvema nominacijama: E-RYT 200 (iskusni registrovani instruktor joge) i YACEP (pružalac kontinuirane edukacije), s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

"Pranajama - kontrola daha i vitalne energije" sedmi je u nizu modula predviđenih u okviru ciklusa "Filozofija i fiziologija joge". Naredni koji nakon njega slede su: "Svara joga", "Različite škole i stilovi joge", "Joga Nidra – tehnika duboke relaksacije" i drugi.

 

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Potrebno bi bilo više od deset miliona godina života na Zemlji kako bi se povratio isti onaj broj vrsta koji je postojao pre izumiranja koje je uzrokovao čovek.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga