JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

USKORO: Promotivni čas Moćne joge

USKORO: Promotivni čas Moćne joge

25. april u 21 sat, ULAZ SLOBODAN

Besplatan promotivni čas Moćne joge održaće se u sredu, 25. aprila 2018. godine u sportskom udruženju Fit Land – sport za sve koji se nalazi u novosadskom tržnom centru "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15.

Početak je u 21 sat. Trajanje časa 75 minuta.

Ulaz za sve zainteresovane je slobodan, ali je broj mesta ograničen pa je potrebno najaviti prisustvo pozivom na broj telefona 064/615-83-32 ili putem formulara koji se nalazi OVDE.

Obucite komotnu odeću, helanke ili trenerku. Vežba se bez obuće, u čarapama ili bosih nogu. Sa sobom možete poneti peškir ili drugu prostirku, mada je obezbeđena sva oprema potrebna za vežbanje - podloge, blokovi, kaiševi, ćebad itd.

Moćna joga (engl. Power Yoga), kako se ovaj stil joge prevodi na srpski jezik, svoje ime duguje karakteru. To je snažan i dinamičan stil vežbanja u kojem su položaji bržeg ritma i kraćeg zadržavanja. Toplota tela koja se pritom postiže obezbeduje opuštanje mišica, štiti od povreda i olakšava zauzimanje različitih položaja. Asane se vezuju jedna na drugu fluidnom vinjasom (vinyasa znači "spajanje" ili "povezivanje") i usklađuju s disanjem što dovodi do poboljšanja koncentracije i smanjenja stresa.

Ovaj način vežbanja, baziran na intenzivnim elementima Aštanga (Ashtanga) i Ajengar (Iyengar) joge, utiče na celokupnu fizičku kondiciju – povećava snagu i izdržljivost, jača i oblikuje mišiće, poboljšava fleksibilnost i ravnotežu i oslobađa dodatnu energiju.

Namenjen je pre svega onima koji imaju iskustvo u vežbanju joge, ali je program prilagođen i onima koji nemaju tog iskustva, a voljni su da istražuju fizičke mogućnosti i pomeraju sopstvene granice.  

Nakon laganog zagrevanja, početak svakog časa Moćne joge čini "Pozdrav Suncu" (Surya Namaskar) nakon čega sledi serija položaja – stojeće, sedeće i balansirajuće asane, te inverzije – da bi se završio dubokom jogičkom relaksacijom Joga Nidrom. Vežbanje se upotpunjuje tehnikama disanja – pranajamama, koje blagotvorno deluju na respiratorni sistem, te bandama, energetskim katancima (bandha znači "zaključati" ili "zatvoriti") odnosno tehnikama za oslobađanja energije u telu.

Specifičnost ove joge čini to što ćete u kratkom vremenskom roku moći da izvedete zahtevnije i napredne položaje, regulišete telesnu težinu i osnažite telo. Iako uključuje kardio trening visoko energizirajućim pokretima koji se izvode intezivnije i brže, sadrži i brojne meditatvne opuštajuće vežbe prilikom kojih se položaji izvode slabijim intezitetom i sporije. Kada su pojedine asane međusobno povezane u ispravnom nizu sa svesnim disanjem, otkrivamo stanje aktivne meditacije ili meditacije u pokretu kroz koju produbljujemo joga položaje.

VEŽBANJE DOPRINOSI:

 • • Povećanju snage, izdržljivosti i fleksibilnosti
 • • Boljoj koncentraciji
 • • Uklanjanju napetosti i stresa
 • • Pravilnijem držanju tela
 • • Oslobađanju od toksina
 • • Ubrzavanju metabolizma
 •  

Promotivni čas prethodi kursu Moćne joge koji će početi u maju. Časovi će se održavati ponedeljkom i sredom od 21 sat.

Prijave su u toku:

 1. mob: 064/615-83-32
 2. e-mail: KONTAKT
 3. web: Fit Land
 4. FB: Fit Land
 5.  
 6. Maja Vučković
 7. Sertifikovana instruktorka joge Fakulteta za sport i turizam – TIMS i Vidya Yoga škole. Registrovana instruktorka joge kod Joga alijanse, najeminentnije asocijacije joga instruktora i škola joge u svetu, s profesionalnom licencom i dozvolom za rad Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.
 8.  

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
 1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Jasno izražavanje prvi je i osnovni korak ka valjanoj komunikaciji i poželjnom delovanju koje odatle proističe. Ukoliko je jezik zamagljen i nepodoban, i akcije će biti takve.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga