JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

PREDAVANJE: Imaju li životinje svoja prava?

PREDAVANJE: Imaju li životinje svoja prava?

Povodom Svetske nedelje životinja, koja se obeležava od 4. do 11. oktobra, u subotu, 11. oktobra 2014. godine, u dvorištu sedišta Novosadskog humanitarnog centra (NSHC) održala sam predavanje na temu „IMAJU LI ŽIVOTINJE SVOJA PRAVA?” na kojem sam govorila o odnosu čovek – životinja.

Nakon predavanja, upriličena je donatorska večera za sve zainteresovane građane, prijatelje životinja, aktiviste i volontere udruženja za zaštitu životinja, kao i za predstavnike medija, kojom su sakupljeni novčanih prilozi za hranu i lečenje napuštenih pasa i mačaka. Volonteri Grupe za monitoring i zaštitu životinja NSHC-a sugrađanima su pripremili ukusne i zdrave obroke posne veganske hrane (pasta sa povrćem, pohovani šampinjoni i voćna salata). Stručnu pomoć u pripremanju hrane pružili su aktivisti novoosnovanog udruženja građana Hrana za život, koji su poznati po tome što pripremaju i dele sveže skuvanu hranu najugroženijima u društvu. Podršku u realizaciji događaja dali su i aktivisti i simpatizeri lokalnog udruženja građana SPANS.

Tokom donatorske večere, zainteresovanim gostima bili su dostupni suveniri sa prepoznatljivom temom: „I mi smo Novosađani”, sloganom koji ukazuje na suživot životinja i ljudi u urbanim sredinama, a takođe informativni materijali koji govore o važnosti obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja (4. oktobar) koji je NSHC obeležio donacijom računara i monitora lokalnoj Veterinarskoj ambulanti u Petrovaradinu. Osim toga, posetioci su imali priliku da se okušaju u društvenim igrama: stonom fudbalu i pikadu. Prodajom suvenira i učešćem u društvenim igrama prikupljena su dodatna sredstva za kupovinu lekova i hrane za napuštene životinje.

Predložak izlaganja možete pročitati OVDE.

Ukoliko organizujete događaj sa nekom od tema kojima se bavim i želite da održim predavanje ili radionicu, slobodno me pozovite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Skupovi na kojima sam do sada učestvovala, kao i predavanja i radionice koje sam održala možete pogledati OVDE.

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Poštovanje osnovnih prava i nevrstističko delovanje bi trebalo da bude naša svakodnevica, ukoliko odista želimo da budemo humani, jer to ne možemo postići rečju ili mislima, već samo delima.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.