JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

PREDAVANJE: Imaju li životinje svoja prava?

PREDAVANJE: Imaju li životinje svoja prava?

Povodom Svetske nedelje životinja, koja se obeležava od 4. do 11. oktobra, u subotu, 11. oktobra 2014. godine, u dvorištu sedišta Novosadskog humanitarnog centra (NSHC) održala sam predavanje na temu „IMAJU LI ŽIVOTINJE SVOJA PRAVA?” na kojem sam govorila o odnosu čovek – životinja.

Nakon predavanja, upriličena je donatorska večera za sve zainteresovane građane, prijatelje životinja, aktiviste i volontere udruženja za zaštitu životinja, kao i za predstavnike medija, kojom su sakupljeni novčanih prilozi za hranu i lečenje napuštenih pasa i mačaka. Volonteri Grupe za monitoring i zaštitu životinja NSHC-a sugrađanima su pripremili ukusne i zdrave obroke posne veganske hrane (pasta sa povrćem, pohovani šampinjoni i voćna salata). Stručnu pomoć u pripremanju hrane pružili su aktivisti novoosnovanog udruženja građana Hrana za život, koji su poznati po tome što pripremaju i dele sveže skuvanu hranu najugroženijima u društvu. Podršku u realizaciji događaja dali su i aktivisti i simpatizeri lokalnog udruženja građana SPANS.

Tokom donatorske večere, zainteresovanim gostima bili su dostupni suveniri sa prepoznatljivom temom: „I mi smo Novosađani”, sloganom koji ukazuje na suživot životinja i ljudi u urbanim sredinama, a takođe informativni materijali koji govore o važnosti obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja (4. oktobar) koji je NSHC obeležio donacijom računara i monitora lokalnoj Veterinarskoj ambulanti u Petrovaradinu. Osim toga, posetioci su imali priliku da se okušaju u društvenim igrama: stonom fudbalu i pikadu. Prodajom suvenira i učešćem u društvenim igrama prikupljena su dodatna sredstva za kupovinu lekova i hrane za napuštene životinje.

Predložak izlaganja možete pročitati OVDE.

Ukoliko organizujete događaj sa nekom od tema kojima se bavim i želite da održim predavanje ili radionicu, slobodno me pozovite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Skupovi na kojima sam do sada učestvovala, kao i predavanja i radionice koje sam održala možete pogledati OVDE.

Dobrodošli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Potrebno bi bilo više od deset miliona godina života na Zemlji kako bi se povratio isti onaj broj vrsta koji je postojao pre izumiranja koje je uzrokovao čovek.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.