JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

POZIV: Peti BeGeVege festival - predavanje

POZIV: Peti BeGeVege festival - predavanje

Dorćol Platz, 12. i 13. oktobar

Predavanjem pod nazivom "Nenasilni aktivizam za prava životinja" koje ću održati 12. oktobra od 10.45 časova na beogradskom Dorćol Platz-u (ulica Dobračina 59b) započeće peti Bege Vege festival.

Dođite da uz degustaciju vege proizvoda razgovaramo o načinima aktivnog participiranja u građanskom društvu i mnogućnostima njegove promene na bolje. smiley

U nastavku sledi siže predavanja kao i raspored planiranih aktivnosti za oba dana.

"Aktivizam predstavlja planirano ponašanje kojim se kroz aktivnosti kao što su podizanje svesti, vođenje kampanja, distribucija propagandnog materijala, stvaranje publiciteta i druge akcije, uticalo na socijalne promene. Putem aktivizma pažnja se skreće na ugroženu populaciju ili okolinu i na probleme koji se tu zatiču, a kojima se određena aktivistička grupa bavi, da bi se predupredilo izvesno stanje, propitala konkretna situacija i ciljana grupacija zaštitila. Aktivizam može biti nenasilan i nasilan, legalan i ilegalan, etički podoban ili onaj koji takav nije. Kada je reč o onom za prava životinja, uprkos nenasilnoj ideji kojom se aktivisti vode (oslobođenje životinja), akcije često nisu takve ili su od javnog mnjenja pogrešno percipirane, a neretko se oslanjaju isključivo na ne-ljudske životinje. Predavanje koje će biti održano ticaće se specifičnih načina nenasilnog aktivizma za prava i oslobođenje životinja, kako ljudskih tako i ne-ljudskih, kao što su bojkot, protest, građanska neposlušnost, direktna akcija i slične, a kojima se na miran način postižu ciljevi delovanja određene grupe i/ili pojedinaca za dobrobit cele zajednice."

Očekuje vas degustacija preko 100 veganskih proizvoda, od sirovih torti i kolača, preko veganskih burgera i kobasica, do kremastih putera i vege namaza. Moći ćete da se upoznate sa ponudom prirodne kozmetike i eko odeće, obuće i asesoara.

Ove godine će "Škrabac kreativci" sve donacije za svoje radove koji će biti izloženi na festivalu, donirati azilu Riska koji brine o preko 250 pasa.

Članovi fejsbuk grupe "Radost davanja" će prodavati stvari koje su im višak, kako bi prikupili nivac za zbrinjavanje životinja sa ulica.

Na preko 20 predavanja i radionica ćete saznati kako da pređete na biljnu ishranu, koji su ekološki i zdravstveni benefiti veganstva, kako da smanjite svoj otpad i napravite kompost od ostataka hrane te kako da spremite ukusne veganske obroke.

Ulaz na sve događaje je SLOBODAN.                      

BeGeVege festival je nastao iz želje da proširi svest o empatiji prema svim živim bićima kao i da edukuje širu javnost kroz predavanja i radionice o benefitima biljne ishrane, ekologiji, "zero waste" stilu života – bez stvaranja otpada, permakulturi, organskoj hrani, lošim stranama industrijskih proizvoda itd.

Više o BeGe Vege festivalu zdravlja, veganske ishrane i miroljubivog i održivog načina života možete saznati OVDE.

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto: BeGe Vege
  3.  

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Svako od nas je odgovoran kako za svoj život tako i za opstanak svih ostalih; naš izbor ima duboke posledice na sve što se dešava.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga