JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

NOVO: Kurs Iznad Očekivanog

NOVO: Kurs Iznad Očekivanog

Fit Land, Novi Sad

Često smo u prilici da čujemo kometare: "Moram da poradim na tome i tome, ali nemam snage i energije", "Ovo me interesuje, ali ne umem da stignem do toga od drugih obaveza", "Stvarno imam želju, ali nikako da mi se sklope kockice", "Taman sam završio i mislio da sam se smirio, a sve ostalo se pokvarilo", "Želeo bih nešto da radim što će me relaksirati, ali san mi je potrebniji", "Uplašen sam jer ne vidim rešenje posle toliko pokušaja", "Zbunjen sam brdom informacija koje ne razumem", "Kome da verujem i kako da znam da sam na dobrom putu?"...

Predstavnici udruženja Mentalna Gimnastika (UMG) nude odgovore na ove nedoumice i brojne tehnike za istraživanje sopstvenih potencijala na kursu pod nazivom "Iznad očekivanog", namenjenom upoznavanju s preduslovima ličnog razvoja, koji je po prvi put u Srbiji održan 9. marta 2024. godine u prostoru sportskog udruženja Fit Land.

Kurs je zasnovan na teoriji igre koja se koristi za proučavanje međusobnog uticaja i dejstva formalnih impulsivnih struktura u primenjenoj pedagogiji, sociologiji, psihologiji, biohemiji i biofizici, a čiji su principi implemetirani u program Krila iz Glave - UMG u svrhu podrške, očuvanja i podsticanja prirodnih potencijala stečenih rođenjem.


Teme uvodnog kursa:

 1. 1. Objašnjenje vežbi za bolje razumevanje važnosti višedimenzionalnosti i osobenosti komunikacije zasnovane na primerima iz prakse (teorija igre).
 2. 2. Razumevanje pojma energije - kako količina i vrsta energije definišu naša ponašanja; obrazloženo kroz praktične primere.
 3. 3. Osvešćivanje uloge zvuka i slike te naših čulnih ograničenja na regulisanje i stvaranje značenja; praktična vežba.
 4. 4. Kako značenja pokreću proces samomotivacije i koje su nam veštine potrebne da bi se samorealizovali Iznad očekivanog (uz teoretska objašnjenja polaznici će imati priliku da se sa temom upoznaju kroz praktične primere potrebnih znanja i veština).
 5. 5. Ekspliciranje uloge molitve, meditacije, joge i tehnike disanja kao osnove dobrog zdravlja, ali i uloge ponavljanja. I ova tema će biti predstavljena kroz praktične vežbe polaznika.


Cilj je davanje odgovora na sve vaše potrebe i izazove ciljne grupe (roditelji, edukatori, instruktori, vaspitači i učitelji) i to prezentacijom integrisanih znanja stečenih kroz praksu i usvajanje inkluzivnog koncepta koji, kao edukativni i samorazvojni alat, već 10 godina daje sjajne rezutate.

"Inkluzija u predškolskim i školskim ustanovama jednako se odnosi na učešće predškolskog osoblja koliko i na uključivanje dece i roditelja - mladih ljudi (vršnjačka edukacija). Učešće podrazumeva učenje kroz igranje i rad uz saradnju sa drugima. To znači da odlučujemo i biramo šta ćemo raditi i to delimo sa drugima. Bliže rečeno, to znači biti priznat, prihvaćen i uvažen zbog onoga što jesi."

PROGRAM:

Prva sesija okvirno 20 minuta
Praktična vežba koja treba da nas uvede u temu

Pauza 10 minuta

Druga sesija okvirno 20 minuta
Energije kao opšti pojam i kao važan elemenat ličnog razvoja

Pauza 10 minuta

Treća sesija okvirno 30 minuta
Regulacija ponašanja kao podloga svake naše aktivnosti
Praktični primeri i vežbe

Pauza 10 minuta

Četvrta sesija okvirno 20 minuta
Stvaranje i uloga značenja
Potrebne veštine za samostalno sprovođenje razvojnih aktivnosti
Cilj nam je da objasnimo dve tačke od četiri navedene:
a. Višedimenzionalno razmišljanje b. Mašta i vizualizacija
c. Vrednost greške - izlazak iz zone komfora d. Pamćenje - Ponavljanje - Zaboravljanje.

Pauza 10 minuta

Peta sesija okvirno 20 minuta
Stanja opuštanja i njihove blagodeti
Praktične vežbe

PREDAVAČI:

Maja Vučković,
Licencirana YACEP učiteljica joge – pružalac kontinuirane edukacije i nastavnica s dugogodišnjim radom u prosveti. Kreatorka brojnih programa za lični rast i razvojnih radionica za decu i odrasle. Predavač na kongresima, tribinama i okruglim stolovima u zemlji i inostranstvu. Autorka i koautorka više knjiga, zbirki, skripti i zbornika radova.

Goran Brzak,
Osnivač i potpredsednik UMG – Srbija, kreator programa Mentalne gimnastike, kreator godišnjeg programa Krila iz Glave - UMG, Kenguri, Jedan na Jedan, autor preko 30 didaktičkih igara koji se trenutno koriste u procesima edukacije, autor knjiga zagonetki, instruktor za lica koja rade sa decom u programimima UMG i autor kursa Iznad Očekivanog.

Ukoliko ste zainteresovani za pohađanje ovakvog kursa, slobodno se javite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Biće nam čast i zadovoljstvo da vam budemo domaćini!

Radujemo se vašim prijavama.

 1. Dan/Vreme: vikendom posle podne
 2. Mesto: Novi Sad, Novo naselje, tržni centar "Bistrica", Bulevar Slobodana Jovanovića 15, prostor sportskog udruženja "Fit Land"
 3. Vremenski okvir: trajanje kursa je od 150 do 170 minuta
 4. Sredstva: komotna odeća i obuća za salu
 5. Naknada: dogovor, u zavisnosti od broja prijavljenih

 • Tekst i foto: Maja Vučković i Udruženje Mentalna Gimnastika (UMG)
 • Dobro došli na moj veb-sajt!

  Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
  Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

  Korpa

  Korpa je prazna
  Korpa je prazna
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

  e-Obaveštenja

  Registruj se sad!
  Odjava

  Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...
  Nevažeća e-mail adresa

  Galerija

  Citati

  Aktivisti za prava životinja zapravo su abolicionisti. Oni ne zahtevaju veće i prostranije kaveze, već prazne kaveze.

  Dalje
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
  Molimo sačekajte ...

  Najpopularniji članak

  ESEJ: OM - Muzika sfera

  Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

  OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

  Partneri i akreditacije

         

        

         

  vidza zoga