LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Essay on animal rights on the shortlist of the jury

Essay on animal rights on the shortlist of the jury

Competition

Moj esej "Prava životinja kao moralni zahtev" učestvovao je na konkursu "Čovekov otisak u prirodi" i ušao u najuži izbor žirija, od ukupno 185 proznih i poetskih radova.

Lepo je znati da i filozofski, tj. bioetički tekstovi mogu visoko da se kotiraju na konkursima ovog tipa i budu primećeni koliko i klasično književni. smiley

U nastavku možete pročitati rezultate konkursa ''Čovekov otisak u prirodi'':

Književna radionica "Kordun" - Vest Čester, SAD - 11.maj 2022.

Književna radionica ''Kordun'' objavljuje rezultate konkursa pod nazivom ''Čovekov otisak u prirodi''. Žiri u sastavu: Milic Jeftimijević Lilić, Beograd-Srbija, Milutin Srbljak, Njujork-SAD, Goran Ivanković, Vankuver-Kanada, završio je razmatranje svih radova i napravio, prema propoziciji konkursa, sledeći izbor za nagrade:

Prvu nagradu za poeziju, petodnevni boraavak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana, dobila je pesnikinja Dragica Ivanović iz Gacka, za pesmu "Slika bez rama".

Prvu nagradu  za prozu, petodnevni boravak, polu pansion, za dve osobe, u jednom od EKO sela u regionu zapadnog Balkana dobio je Milko Stojković iz Smederevske Palanke, za priču "Za našu decu".

Druga nagrada: Objavljivanje knjige u izdanju Izdavačke kuće Književni ESNAF osvojila je Mira Cerović Tasić iz Rogatice za pesmu "Lament novog doba".

Treća nagrada: Gostovanje na Međunarodnom ProPoet-Inđija festivalu 2022. dobila je Aleksandra Vujisić iz Crne Gore za pesmu "Usta puna jorgovana".

 1. Na konkurs je pristiglo ukupno 185 proznih i poetskih radova. Osim nagrađenih autora, donosimo imena još 6 autora koji su bili u najužem izboru članova žirija, oni će biti nagrađeni zahvalnicama Književne radionice Kordun i radovi će im biti objavljeni na našem portalu pod posebnom oznakom, da bi privukli pažnju što većeg broja čitalaca.
 2. Reč je sledećim autorima: Boris Mišić, Dejan Krsman Nikolić, Aleksandar Savić, Negoslava Stanojević, Milovanović Stamen i Maja Vučković.
 3.  

Uredništvo Književne radionice Kordun stupiće u kontakt sa svima nagrađenima i upoznati ih sa dodelom i realizacijom nagrada.

Uredništvo Književne radionice Kordun, zajedno sa članovima žirija, zahvaljuje svima na učešću na konkursu i upućuje najiskrenije čestitke nagrađenim autorima.

 1. Književna radionica „Kordun“
 2. Vest Čester, Pensilvanija, SAD
 3. Glavni i odgovorni urednik
 4. Ilija Šaula
 5. www.literaryworkshopkordun.com
 6.  

Tekst u originalu možete pročitati OVDE.

Književna radionica "Kordun" (KRK) je neprofitna i nevladina dobrotvorna organizacija, osnovana 2009. godine u gradu Vest Čester, nedaleko od Filadelfije, država Pensilvanija, SAD, gde se i danas nalazi. Njen osnivač i vlasnik je književnik i dobrotvor Ilija Šaula, rodom sa Korduna.

KRK je specijalizovana za publikovanje i promociju dela balkanske umetnosti i kulture u Americi i Evropi i u tu svrhu sarađuje sa više od dvesta autora, izdavačkih kuća, udruženja i institucija širom sveta. Ponosni je pokrovitelj literarnih prvenaca talentovanih pojedinaca, po čemu je naročito poznata.

 1. Maja Vučković
 2. Foto: Književna radionica "Kordun"
 3.  

Welcome to My Website!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Respect for basic rights and non- specistic action should be our everyday life if we really want to work humanely, because we can not achieve it by word or thought, but only by acts.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga