LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

NEW: Red Lakshmi Yantra with Champa Oil

NEW: Red Lakshmi Yantra with Champa Oil

Brings well-being and prosperity

LAKŠMI JANTRA
Donosi sreću i bogatstvo
Obezbeđuje materijalnu ugodnost
Uklanja siromaštvo i prepreke
Vraća izgubljno bogatsvo
Povećava izvore prihoda
Osigurava uspeh na svim poljima

 

Lakšmi jantra 30x30 cm, crvene pozadine. Oplemenjena prirodnim parfemsko-etarskim čampa uljem biljnog porekla koje, osim što daje poseban sjaj bojama, širi ugodan miris koji čisti svest od negativnih misli i olakšava duboku kontemplaciju.

Mahalakshmi ili Velika Lakšmi je boginja obilja i donosilac sreće, blagostanja i prosperiteta. Ona simboliše lepotu, sreću, milost, šarm i sjaj. Reč "lakšmi" dolazi iz sanskritske "lakshya" i znači cilj ili svrha pa stoga simboliše i znanje odnosno razumevanje ciljeva života, kako materijalnog tako i duhovnog. Ona je majka univerzuma i pratilja Šri Višnua (Narajane), a njena uloga kao ženskog kreativnog principa je da obezbedi dovoljno izobilja kojim Višnu održava univerzum. Prema indijskoj mitologiji, kada je uiverzum kreiran, Lakšmi je nastala iz pene okeana izranjajući na lotosu pa je tesno povezana s lotosom po kom je dobila mnogobrojna imena: Padma (lotos), Kamala (lotos), Padmavati (ona koja drži lotos), Padmaprija (ona koja voli lotos), Padmamukhi (čije je lice poput lotosa) itd.

Lakšmi je predstavljena kao prelepa boginja koja stoji ili sedi na otvorenom lotosu roze boje. Lotos je cvet koji raste iz mulja i cveta na površini vode, te simbolično predstavlja rođenje u materijalnom svetu, njegovo prevazilaženje i konačno ostvarenje u duhovnom. Ona nam na taj način poručuje da trebamo ostati netaknuti okruženjem i fokusirani na ciljeve koje želimo da postignemo.

Mahalakšmi jantra predstavlja geometrisjki obrazac boginje Lakšmi u kojem su utkane njene uzvišene vibracije pa se stoga koristi za prosperitet i privlačenje bogatstva i obilja te za ispunjavanje materijalnih prohteva. Prema drevnoj vastu nauci, jantre se koriste da bi se uspostavila ravnoteža nedostataka na energetskom i karmičkom nivou. Spoljašnji prostor našeg okruženja je usko povezan s unutrašnjim prostorom naše svesti, smatra ova indijska umetnost podizanja doma, pa se zbog toga jantrama pridružuju mantre, da bi se povećala njihova energentska moć. Osim toga, jantre se koriste u jogičkoj praksi za kontemplaciju, koncentraciju i meditaciju. Kao što recitovanje mantre ili molitve oslobađa određene suptilne energije, tako i jantra može pomoći pri dostizanju istog pa se osim za ispravljanje vastu nepravilnosti jantre takođe koriste u duhovnoj praksi, u svrhu uzdizanja svesti.

Detaljniji opis i način porudžbine možete videti OVDE.

Sve jantre su rađene tradicionalnim tehnikama (po strogo određenim propozicijama) pa su određeni simboli i boje zadati, dok neki oblici i delovi slika mogu biti urađeni na osnovu slobodnog izbora osobe za kojoj je jantra namenjena. U tom slučaju, najbolje je voditi se sopstvenim željama, odnosno ciljevima koje želimo da postignemo koristeći jantre, kao i intuitivnim nahođenjima (preferencijama u datom trenutku). U tome nam može pomoći drevna vastu nauka o kojoj nešto više možete saznati OVDE.

Izrađivane su od postojanih, etiči i ekološki podobnih boja – nemaju u sebi sastojke životinjskog porekla i bezbedne su za ljude i okolinu; neotrovne, nezapaljive i neeksplozivne. Otporne su na vodu, atmosfeske uticaje i UV zračenje. Zavisno od konkretne jantre, negde su korišćeni biljni pigmenti, a negde mirisno-uljane note koje imaju posebnu duhovnu simboliku, kao što su kurkuma i sandalovina.

O tome šta su jantre možete pročitati OVDE, a o dobrobitima njihovog korišćenja OVDE.

Tekst i foto: Maja Vučković

Welcome to My Site!

Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
Namaste, Maja
 

Basket

Cart is empty
Cart is empty
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

Newsletter

Register now!
Un-subscribe

If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...
Invalid e-mail address

Gallery

Quotes

Non-antropocentric ethics - ecocentism and biocentrism - respect the moral dignity of all animals, both human and non-human.

Next
https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
Please wait...

The most popular article

ESSAY: OM - Music of the Spheres

Vibration that connects with the Universe

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

Partners and Accreditations

       

      

       

vidza zoga