LanguageSearchContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Japa Mala rosaries made of wood

Japa Mala rosaries made of wood

Za izradu đapa mala (japa mala) brojanica od drveta najčešće se koriste:

 • - sandalovina
 • - ružino drvo
 • - rudrakša
 • - tulsi
 • - abonos
 • - bodhi drvo
 • - lotos
 • - maslinovo drvo

 

SANDALOVINA

Sandalovina je mirisno drvo, koje se dobija od stabala iz roda Santalum. Za razliku od mnogih drugih aromatskih drva, njegov miris traje decenijama.

Veruje se da je sandal dar bogova i da zbog toga ne sme da se seče jer ono oseća bol, te zbog toga njegova svojstva neće biti blagotvorna ukoliko bi se stablo odseklo. Stablo se nakon obaranja ostavlja da leži na zemlji nekoliko meseci do godinu dana kako bi termiti i drugi insekti pojeli spoljnu koru i kako bi lišće opalo samo i istrulilo na zemlji čime se oduzeta životna energija stabla vraća nazad Majci Zemlji čime se zaokružuje prirodni ciklus. Kora sandalovog drveta smatra se jednim od najdragocenijih poklona na Istoku. Koristi se u proizvodnji mnogobrojnih proizvoda kao što su parfemi, sapuni, eterična ulja i slično.

Esencijalno ulje sandalovine je izuzetno lekovito. Puna četiri milenijuma sandalovo drvo se koristi u tradicionalnoj medicini, a i danas se koristi za lečenje bolesti modernog doba. Koristi se u aromaterapiji, protiv nervne napetosti, nesanice, depresije i stresa, a ublažava i upalu grla, bronhitis i suvi kašalj, leči akne i umiruje infekciju mokraćnih puteva. Lekovita svojstva sandalovine poznata su i u nezi tena i tela, jer omekšava i vlaži kožu.

Sandalovina se često koristi u obredima istočnjačkih religija. Legenda kaže da se, u jednom od svojih brojnih života pre oslobođenja, Buda sam pretvorio u Sandalovo drvo, čiji je opojni, suvi miris obuzimao sve one koji mu se približe, čak i zmije bi ga satima okruživale kao da su začarane… Sandalovo drvo je za Induse moćno i snažno kao Ganeša, sveti slon koji raste sporo i izrasta u veliko i moćno biće. Upravo zbog toga, sandalovina svojim jakim i opčinjavajućim mirisom više odgovara temperamentnim ljudima vatrene prirode.

RUDRAKŠA

Reč rudrakša na sanskritu znači Šivine suze, a potiče od reči rudra, koja je jedno od imena boga Šive, i reči aksha, koja znači suza. Nekada, u drevnim vremenima, ovu brojanicu su nosili samo poklonici Šive, šivaisti. Danas je korišćenje rudrakše sve popularnije, posebno među osobama koje se bave jogom i duhovnošću. Drevna legenda kaže da je Šiva, po hinduističkoj mitologiji vrhovno biće stvaranja i razaranja i zaštinik svih živih bića, sedeo u dubokoj meditaciji nekoliko hiljada godina, u blaženstvu i potpunom miru. Kada je napokon otvorio oči, ugledao je ljudski rod kako živi u patnji, izgubljen i nesposoban za dublje spoznaje i izlazak iz problema i nesreće. Tog trenutka je zaplakao iz saosećanja s ljudskim rodom, a suze koje su pale na zemlju pretvorile su se u seme iz kojeg je izraslo drvo rudrakše.

Dakle, zrno rudrakše je, zapravo, semenka koja raste u plodu prekrasne plave boje, sličnom borovnici. Njeno veliko lisnato drvo raste širom Azije - u podnožju Himalaja, središnjem Nepalu, na Javi, Baliju i u Iranu. Zrna mogu biti različitih veličina, od tri do 40 milimetara, a ona najmanja su najređa i skuplja. Dobro je znati da je danas na tržištu većina rudrakše sintetičkog porekla pa se pri kupovini treba prikloniti proverenim dobavljačima.

Zrno rudrakše emituje elektromagnetno zračenje koje ima snažno pozitivno delovanje na telo, um i duh onoga koji ga nosi. Ono budi osećaj sreće i zadovoljstva, balansira energiju i smiruje um. Takođe se pokazao pozitivan uticaj na mentalne funkcije jer poboljšava koncentraciju i pamćenje te povećava kreativnost. Dobro deluje protiv strahova i daje istrajnost na životnom putu. Nošenje rudrakše pomaže kod tegoba koje su posledica visokog ili niskog krvnog pritiska, stresa, depresije, jakog lupanja srca, nedostatka koncetracije i sličnog. Osigurava mir i staloženost. Prema Puranama, rudrakša pobeđuje smrt, može da probudi kundalini, postiže dugovečnost, uništava zle duhove, leči sterilitet kod žena, pomaže u dostizanju mokše, oslobađanja od kruga rađanja i umiranja – izlazak iz samsare, kao i lakše uspostavljanje kontaktа s boginjom Lakšmi.

Još jedna važna karakteristika rudrakše je broj lica, to jest mukhi. Svako zrno je brazdama podeljeno na polja ili lica kojih može ih biti do 21. Svaki mukhi ima specifično delovanje (za sreću, ljubav, uspeh, zaštitu...) te je povezan s određenom planetom i božanstvom. Upravo zato se zrna rudrakše koriste i u astrologiji. Nakit od određene rudrakše (često u kombinaciji s dragim ili poludragim kamenom) nosi se da bi se ublažio nepovoljan uticaj planeta. Danas se  najčešće koriste zrna s pet lica, a povezane su s planetom Jupiter i božanstvom Rudra Kalagni. Ova rudrakša daje mir, snažan intelekt i moć govora te jača svesnost. Kaže se da ispunjava sve želje i da je pogodna za sve one koji teže duhovnim spoznajama.

TULSI

Tulsi ili "sveti bosiljak" je aromatična biljka karakteristična za Indiju i Nepal koja se u ovim krajevima sveta svakodnevno poštuje kao živo božanstvo i gotovo svaki dom je gaji. Koristi se u medicinske svrhe ajurvedskog sistema, gde se smatra najvažnijom biljkom za očuvanje zdravlja, ali i u religiozne svrhe. Jedna hinduistička legenda kaže da je Višnu izvukao tulsi iz uzburkamog mora kako bi tim vitalnim sredstvom pomogao celom čovečanstvu. Bahte (posvećenici Bhakti joge) posebno poštuju ovu biljku gde se perlice sačinjene od stabljike tulsija dovode se u vezu s Radom i Krišnom, avatarima Višnua.

Sama reč tulsi znači "biljka koja se ne može porediti" pa ne čudi što se smatra veoma posebnom i što se koristi preko 5000 godina. Privilegovana je zbog velike količine antioksidananata i ima adaptogeničke kvalitete, tako da je od velike pomoći u smanjenju stresa, ali za poboljšavanje mentalne jasnoće i čistoće misli. Prema ajurvedi, veoma je korisna kod bolesti grla. Koristi se za pročišćenje tela, kao i za smanjenje stresa te postizanje mira.

Osim što smiruje i leči, tulsi je moćni harmonizator bioenergetskog polja jer obnavlja i balansira suptilna elektromagnetna polja koja stvara ljudsko telo, a što sve češće pominju lekari kao važan faktor za zdravlje ljudi. U jogičkoj tradiciji, ova biljka se smatra jedinom koja ima sposobnost balansiranja čakri odnosno energetskih centara u telu pa se zato koristi u đapa mala meditaciji. Energetska dimenzija svakog čoveka prožeta je hiljadama kanala (naddi) koji se ukrštaju, prepliću čineći nepreglednu mrežu. Po svom izgledu mreža nadija najviše podseća na mrežu krvnih i nervnih sudova, s tom razlikom što se energetska mreža prostire i izvan fizičkog tela.

LOTOS SEMENKE

Lotos je cvet koji raste u prljavoj vodi, a ipak uspeva da ostane netaknut i zadrži svu svoju raskoš i lepotu. Upravo zato je ova veličanstvena biljka oduvek predstavljala simbol čistote, plemenitosti, mudrosti i inteligencije, a isto ako i semenke lotosa. Lotos izlazi iz tame i rascvetava se na punom svetlu pa stoga predstavlja simbol duhovnog procvata. Izuzetno je cenjen u Indiji, gde je opšteprihvaćen kao simbol večne mladosti, univerzalne lepote pa i samog života. Ipak, u hinduizmu se može sresti i podatak da je lotos još i znak za rezervisanost, pa čak i osobenjaštvo, što verovatno proističe iz sposobnosti ovog cveta da na sebe ne primi ni kap mulja iz koga i sam potiče.

Lotos koji ima osam latica, kao što prostor ima osam pravaca, simbol je kosmičkog saglasja. U tom se smislu upotrebljava pri ucrtavanju mandala i jantri. U indijskoj ikonografiji Višnu se prikazuje kako spava na površini prvobitnog okeana, a često ga predstavljaju lotosi, simboli vodenog elementa. Iz Višnuovog uda izbija lotos u čijoj se rascvetaloj krunici nalazi Brama, princip ekspanzivne težnje (radžas).

Iako lotos predstavlja savršen spoj solarnog i lunarnog principa - razlikuje se ružičasti lotos (padma), a koji je sunčani amblem i simbol napretka, od modrog lotosa (utpala), koji je mesečev i šivaitski amblem – njegova veza sa Suncem je daleko jača (lotos otvara svoje latice tek na sunčevoj svetlosti), gde ujedno vidimo i najbolji protok Jang energije. Stari Egipćani su verovali da je bog Sunca nastao iz latica ovog cveta koje su se otvorile u punom sjaju kako bi Ra mogao da izađe i stvori svet. Kako je koren lotosa u zemlji, njegova stabljika u vodi, list u vazduhu, a cvet okrenut ka Suncu – tako je u njemu oslikano i jedinstvo svih elemenata, a često se upravo ovaj podatak uzima i kao metafora za učenje, odnosno put koji čovek mora preći ne bi li dosegao svoj maksimum.

Sa budističkog stanovišta lotos kao presto Šakjamunija zapravo je Budina narav koju nije pokvarila blatna okolina samsare. Dragulj u lotosu (mani padme) je svet u kojem se zbiva dharma, svet iluzije oblika ili maya, iz koje potiče nirvana. U tantričkom simbolizmu sedam suptilnih središta bića, kroz koja prolazi karlična osa, osa sušumne, pokazuju se kao lotosi sa 4, 6, 12, 16, 20 i 1000 latica. Lotos sa hiljadu latica predstavlja potpunu objavu.

Tumačenje lotosa se još svodi i na otvorenost srca, skriveni potencijal, nenametljivu kreativnost, a kako u sebi nosi takozvanu esenciju života smatra se da njegove latice imaju moć da osveže duh i telo, dovedu u stanje nirvane i povrate snagu organizmu. Smatra se da semenke lotosa upravo to i podstiču. Indijci veruju da su posebno pogodne za dostizanje bogatstva putem Mahalakšmi mantre.            

RUŽINO DRVO

Ružino drvo je posebno i retko drvo snažnog mirisa koje je veoma cenjeno. U Indiji se smatra svetim i koristi se za izradu predmeta široke upotrebe: od namještaja i rezbarenih ukrasa, preko štapova za hodanje, čamaca, muzičkih instrumenata pa do poljoprivrednih alata. Tamošnji stanovnici perle od ružinog drveta promovišu kao svete predmete koji nosiocu daruju živahnu energiju, hrabrost, snagu, odvažnost i snagu volje. Ovo zanosno drvo predstavlja Ganeša, "uklanjača prepreka".

Smatra se da miris ružinog drveta ima mnogobrojna isceliteljska svojstva, koja se s godinama sve više bude, pa se od davnina koristi za lečenje. Umanjuje nervozu i glavobolju; opušta u celosti, ne izazivajući pospanost. Takođe pomaže u jačanju imunog sistema pa se koristi za suzbijanje virusa i obnavljanje ćelija. Poznato je da ružino drvo zagreva telo pa se pretpostavlja da pomaže cirkulaciju krvi i da otlanja probavne smetnje i groznicu. Nošenje nakita izrađenog od ovog drveta može da pomogne iritiranoj koži i zaceljivanju ozleđenih područja. Veruje se da štiti od negativne energije, privlačeći obilje i prosperitet.

Povezuje se sa srčanom čakrom i predstavlja saosećajnu žensku energiju, stoga pomaže pri isticanju urođenih kvaliteta saosjećanja i ljubavi unutar pojedinca. Budi gracioznost i rasvetljava intuitivni put ka ozdravljenju. Nošenje nakita, naročito ogrlica, može da stvori smirujuće efekte tokom celog dana i podstakne vlastite isceliteljske sposobnosti.          

VAIĐAJANTI

Vaiđajanti ili vana-mala je cvet koji se nudi Krišni i Višnuu na obožavanje kao venac, vaiđajanti-mala, što doslovno znači "venac pobede". Najčešće se koristi za đapa praksu u slavu Krišne, Višnua i Rame jer na toj simboličkoj ravni vibrira, kao i za privlačenje satvičnih frekvencija, pozitivnosti i čistote. Prema drevnim tekstovima, Krišna je od vaiđajanti semenki napravio malu za Radhu, kao i Ram za Situ. Višnu je dao takvu malu Skandi, dok je bio na položaju vrhovnog zapovednika, zbog povećanja njegove snage.

Vaiđajanti mala je najčešće napravljena od belih kuglica, semenki koje dolaze iz Brađa šuma u Vrindavanu u kojima, kako se smatra po predanju, bog i boginja večno vode ljubav. U narodu postoji verovanje da nosilac vaiđajanti male nikada ništa ne gubi u životu pa se zato naziva i krunom pobede. Smatra se da ove mistične semenke daju pobedu kroz našu dharmu (inherentnu prirodu stvarnosti, istinu) i da osoba, noseći ih, postaje privlačna i harizmatična. U narodu se od njih izrađuju talismani za zaštitu od negativne energije.

Veruje se da korisniku olakšava dobijanje ženskih moći (devi siddhi) i da mu donosi blagostanje, blaženstvo, slavu, samopouzdanje i opštu sreću. Meditiranje ili mantranje s vaiđajanti malom čini um smirenim i vodi ka napredovanju na putu duhovnosti. Takođe se koristi za uravnoteženje doša. Vaiđajanti mala izrađena od crnih zrna (Kali Vaijanti) se koristi kao kavača, za uklanjanje crne magije, uroka i štetnih uticaja Saturna.

RUDRANI

Za malena zrna rudrani, koja se ređe mogu naći, smatra se da su ženski deo rudrakše. Rudrani, kao ženski pandan muškog semena rudrakše, retko je i dragoceno sveto seme nastalo iz drveta rudrakše. Kada je drvo u punom cvatu, seme rudrani se odvaja od cvetova i sakuplja. U Indiji se rudrani zrna često drže na oltarima uz rudrakšu kako bi simbolizovali spoj Šive i Šakti – božanski susret muških i ženskih principa. Indijci smatraju da osobe koje nose rudran, imaju sreće, dobijaju sve materijalne užitke u ovom životu i spasenje nakon smrti.

Veruje se da rudrani mala predstavlja sposobnost Šive da manifestuje božansku žensku moć. Stoga se ova mala preporučuje naročito damama, za uklanaje ženskih tegoba, omogućavanje začeća i olakšavanje porođaja. Smatra se da ima sposobnost da održi život zdravim i punim ljubavi i prosperiteta, bez obzira na pol koji je nosi. Kako bi se dobili potpuni rezultati đapa mala prakse (Šiva-Šakti jedinstva), preporučuje se da se koriste zajedno s rudrakšom koja je široko rasprostranjena u jogičkoj upotrebi. Nošenje rudrani brojanica i rudrakša male zajedno kombinuje povoljne energije Šive i Parvati, božanskog Oca i Majke. Te energije pomažu u usklađivanju energija muževa i žena kao i ženskih i muških energija unutar pojedinca.


 • Đapa mala narukvica od od crne sandalovine, 23 perle.
 • Sa 7 vrsta poludragog kamenja.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP


 • Đapa mala narukvica od rudrakše podesive veličine.
 • 27 perli s pet lica (mukhi) i guru (graničnik).
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP

 • Đapa mala narukvica od maslinovog drveta, 27 perli.
 • Guru (graničnik) od tigrovog oka.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od rudrakše, 19 perli s pet lica (mukhi).
 • Guru (graničnik) od karneola.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Rudrakša, tirkiz i srebrni privezak trišul - narukvica.
 • 18 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i graničnici od tirkiza.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od rudrakše.
 • 22 perle rudrakše s pet lica (mukhi) i guru (graničnik) od belog haulita.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od rudrakše i amazonita sa priveskom OM
 • 10 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i 14 amazonita.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od rudrakše i priveska od nerđajućeg čelika hamsa.
 • 19 perli s pet lica (mukhi).
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od rudrakše, 19 perli s pet lica (mukhi).
 • Guru (graničnik) od tirkiza.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od od crne sandalovine, 27 perli.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Narukvica od rudrakše i gorskog kristala sa priveskom OM.
 • 11 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i 11 perli korskog kristala.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Rudrakša, tirkiz i srebrni privezak drvo života - narukvica.
 • 19 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i graničnici od tirkiza.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 4 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od maslinovog drveta, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od tigrovog oka.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od tulsija, 27 perli.
 • Svako zrna ima ispisano Ram Nam na sanskritu.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od tulsija, 27 perli.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala narukvica od bele sandalovine, 24 perle.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 10 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od semenki lotosa i rudrakše.
 • 108 perli i guru (graničnik) od rudrakše.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od crvene sandalovine, 108 perli veličine 8 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od semenki lotosa.
 • 108 perli i guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Ogrlica od rudrakša i gorskog kristala, 108 perli veličine 8 mm.
 • 54 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i 54 perli korskog kristala.
  Sa drvenim ručno rezbarenim graničnikom Buda.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od tulsija, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 • Đapa mala ogrlica od crnog tulsija, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od tulsija i rudrakše, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od rudrakše.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše i lapis lazulija, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od rudrakše.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 8 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od maslinovog drveta, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od ružinog drveta, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 6 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Vaiđajanti beli, đapa mala ogrlica, 108 perli veličine 7-8 mm.
 • Guru (graničnik) od rudrakše veličine 18 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Rudrani đapa mala ogrlica, 108 perli veličine 3 mm.
 • Guru (graničnik) od istog drveta.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP
 •  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Đapa mala ogrlica od crvene sandalovine, 108 perli veličine 6 mm.
 2. Guru (graničnik) od istog drveta.
 3. Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 4. ŠOP
 5.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 1. Đapa mala ogrlica od bele sandalovine, 108 perli veličine 6 mm.
 2. Guru (graničnik) od istog drveta.
 3. Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 4. ŠOP


 • Đapa mala narukvica od crvene sandalovine.
 • 25 perli i guru (graničnik) od hemimorfita.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 8 mm.
 • Guru (graničnik) s 3 lica veličine 20 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP • Đapa mala narukvica od tulsija.

 • 25 perli i guru (graničnik) od spektrolita.


 • Brojanica klasičnog stila izrade:

 • ŠOP


 • Vaiđajanti crni, đapa mala ogrlica, 108 perli veličine 10-11 mm.
 • Guru (graničnik) od rudrakše veličine 18 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP


 • Vaiđajanti beli, đapa mala ogrlica, 19 perli veličine 7-8 mm.
 • Guru (graničnik) od rudrakše veličine 10 mm.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP • Đapa mala narukvica od rudrakše.
 • 19 perli rudrakše s pet lica (mukhi) i guru (graničnik) od jagoda kvarca.
 • Brojanica klasičnog stila izrade:
 • ŠOP


 • Đapa mala ogrlica od ružinog drveta, 108 perli.
 • S ručno rezbarenom guru perlom (graničnikom) Buda.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP

 • Vaiđajanti beli, đapa mala ogrlica, 108 perli veličine 7-8 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP


 • Đapa mala ogrlica od ružinog drveta, 108 perli.
 • Guru (graničnik) od masivne rudrakše veličine 18 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP

 • Đapa mala ogrlica od rudrakše, 108 perli s pet lica (mukhi) veličine 8 mm.
 • Guru (graničnik) s 2 lica veličine 25 mm.
 • Brojanica tradicionalnog stila izrade:
 • ŠOP

  1. Korišćeni sadržaji portala: Integralna yoga

  Welcome to My Website!

  Here you will find a variety of articles on bioethics, aesthetics, ecophilosophy, activism for animal rights and protection, as well as tips for healthy and peaceful life - yoga, veganism etc. Also artistic and decorative items I create, a part of the workshop AHIMSA YOGA & ART
  I hope you will find much more than that, an motivation for your activities and personal development in the first place.
  Namaste, Maja
   

  Basket

  Cart is empty
  Cart is empty
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/shop/

  Newsletter

  Register now!
  Un-subscribe

  If you want to stop receiving newsletters write here the Removal Code shown in newsletter you reveived by us and click Un-subscribe.

  https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
  Please wait...
  Invalid e-mail address

  Gallery

  Quotes

  Non-antropocentric ethics - ecocentism and biocentrism - respect the moral dignity of all animals, both human and non-human.

  Next
  https://maja-vuckovic.com/inner.php/en/ajax
  Please wait...

  The most popular article

  ESSAY: OM - Music of the Spheres

  Vibration that connects with the Universe

  OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... More

  Partners and Accreditations

         

        

         

  vidza zoga