JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

Kućice za napuštene životinje - kreativna radionica

Kućice za napuštene životinje - kreativna radionica

Baby Exit 2019

Svi mališani koji su želeli da saznaju kako je moguće napraviti udobne, funkcionalne i dugotrajne, a pritom jeftine kućice za napuštene životinje, za čiju izradu nije potrebno puno umeća i materijala, mogli su da saznaju na kreativnoj radionici namenjenoj upravo njima, a koja je održana proteklog vikenda na Petrovaradinskoj trvrđavi tokom trajanja 18. Festivala optimizma – BABY EXIT 2019.  

Zajedno sa drugim članovima Društva za zaštitu životinja i prirode Đurđevo, tokom proslave punoletstva "Bebi Egzita", imala sam priliku da prezentujem rad udruženja i njegova dva matična polja delovanja – zbrinjavanje napuštenih životinja u azilu "Monikin salaš" i edukaciju o zaštiti životinja putem školskog predmeta "Čuvari prirode". Sva deca koja su posetila naš štand na poklon su dobila brošure i knjige s tim temama: "Samo pas" naše koleginice, učiteljice Danijele Zec, i "Emeli & Lisa", priču o drugarstvu teleta i lastavice. Deca predškolskog uzrasta su se zanimala uz bojanke sa životinjama, a sa onima nižeg školskog uzrasta iz nekoliko novosadskih škola, kojima držim nastavu, upriličila sam radionicu izrade kućica za napuštene životinje, budući da Novi Sad ima velik broj uličnih pasa i mačaka i da se tokom školskih časova ispostavilo da bi mnogi učenici voleli ne samo da saznaju o tome kako mogu da pomognu životinjama kojima su okruženi već i da u tome aktivno učestvuju. Od starih kutija, stiropora, građevinske folije i selotejpa na jednostavan način možemo da pomognemo tim životinjama i spasimo ih od smrzavanja i drugih vremenskih nepogoda. Osim što je takve kućice lako napraviti, one su lako prenosive i pogodne za postavljanje na bilo kom mestu. Mi samo jedan deo naših privremenih kućica odneli na obližnje punktove, tamo gde znamo da postoji leglo pasa koji nemaju dom, a drugi u azil za napuštene životinje.

Pored radionice Društva Đurđevo, ove godine su održane i brojne druge (vesela monte olimpijada, Oriflame kutak za mame, Argeta junior kutak za zabavu, Capriolo biciklističke majstorije...), a počasnu ulogu na festivalu imao je "Đački planer", knjižica koja pomaže đaku da savlada sve veći broj obaveza, kao i "Veseli bukvar" – takmičenje predškolaraca u savladavanju i upotrebi slova te slaganju reči. Među mnogim maštovitim idejama koje je pokrenuo Egzit za decu bile su i tri bine: Šarena bina Dunava, Bina kulturnih vrednosti i Bina generacija budućnosti na kojima su se predstavile mnogobrojne škole, vrtići, plesni klubovi, horovi i folklorni ansambli.

Kako bi direktnije, otvorenije i hrabrije podstakli mlade da razvijaju svoj talenat, veštine i znanje, "Bebi Egzit" za decu je, u duhu svog punoletstva, ove godine proširio krug porodične afirmacije i na malo stariju decu sa ciljem da predstavi koliko je važna mlada generacija za razvoj društva i obrnuto. To je razlog zašto se ovogodišnji Fesival optimizma održao pod sloganom "Podigni glavu, raširi krila i uhvati zvezde".

Ukoliko organizujete događaj sa nekom od tema kojima se bavim i želite da održim radionicu, slobodno me pozovite putem formulara moji se nalazi OVDE.

Skupovi na kojima sam do sada učestvovala, kao i predavanja i radionice koje sam održala možete pogledati OVDE.

  1. Tekst: Maja Vučković
  2. Foto: Društvo za zaštitu životinja i prirode Đurđevo 
Ribe su osećajna bića
Sledeći članak
Ribe su osećajna bića

Dobro došli na moj veb-sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
https://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Svako od nas je odgovoran kako za svoj život tako i za opstanak svih ostalih; naš izbor ima duboke posledice na sve što se dešava.

Dalje
https://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Najpopularniji članak

ESEJ: OM - Muzika sfera

Vibracija koja povezuje sa Univerzumom

OM ili AUM je drevna sanskritska reč koju su prvi put spoznali (čuli i osetili) vedski mudraci ri... Više

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga