JezikPretragaContactFacebookYouTubeLinked In
English Serbian Latin

NOVO: Hrizokola i privezak Šri jantra, ogrlica

NOVO: Hrizokola i privezak Šri jantra, ogrlica

Pogodna za pročišćavanje čakri i unutrašnju ravnotežu

Đapa mala od phrizokole s priveskom Šri jantra. Tirkiz / šarena.

108 perli poludragog kamenja veličine 6 mm i tzv. guru (graničnici) nanizane na metalik neelastičnu sajlu.

Detaljniji opis i način porudžbine možete videti OVDE.

Moguće je poručiti sopstvenu malu u željenoj boji i veličini, sa ili bez priveska.

O tome kako se koriste male možete pročitati OVDE, a o njihovoj aktivaciji OVDE.

Takođe novo u ponudi: variscit narukvica s priveskom lotosa koju možete pogledati OVDE i đapa mala od sandalovine koju možete videti OVDE.

HRIZOKOLA

Hrizokola je umirujući kamen, dobar je za meditaciju i komunikaciju. Unutar doma, hrizokola izvlači negativnu energiju svih vrsta. Može da pomogne da smireno prihvatimo situacije koje se konstantno menjaju, dajući nam veliku unutrašnju snagu. Koristan je za veze koje su postale nesigurne, zato što stabilizuje i isceljuje kako nas tako i naše lične odnose.

Osim što smiruje, hrizokola pročiscava i puni čakre energijom pomažući uzrastanju naviše. Na čakri solarnog pleksusa anulira negativne emocije poput krivice i preokreće destruktivne emotivne programe. Na srčanoj čakri leči srdžbu i povećava kapacitet da volimo. Na grlenoj čakri poboljšava komunikaciju i daje uvid u to kada treba da ćutimo. Otvara "treće oko" ađna čakre, te jača intuiciju i duhovnost.

Psiholoski, hrizokola podstiče samosvesnost i unutrašnju ravnotežu, kao i osećajnost. Povećava ličnu snagu i kreativnost. Pomaže prevazilaženju fobija i snabdeva motivacijom. Smanjuje mentalnu napetost i omogućava zadržavanje uma bistrim. Podržava jasne i istinite uvide i nepristrasnost. Emotivno, hrizokola otklanja krivicu i unosi radost.

Ovaj kamen se koristi i za lečenje artritisa, bolest kostiju i krvi, digestivnog trakta, čireva i problema sa plucima. Detoksikuje jetru, bubrege i creva. Snabdeva krv kiseonikom i ćelijsku strukturu pluća, doprinoseći povećanju kapaciteta pluća i disanja. Regenerise pankreas, insulin i uravnotežava krv. Takođe jača mišiće i otklanja njihovo grčenje. Svojim rashladjujućim dejstvom leči infekcije, posebno grla i krajnika, snižava krvni pritisak i ublažava opekotine. Olakšava bol uzrokovan artritisom i jača tiroidnu žlezdu, a koristan  je i za metabolizam. Odličan je kamen za žene, budući da umanjuje PMS i menstrualne grčeve. Na suptilnom nivou hrizokola resava mijazme – urođene tendencije ili urođene slabosti.

O osobinama ostalog kamenja možete pročitati OVDE.

ŠRI JANTRA (SHREE YANTRA)

  • Najmoćnija od svih jantri, postiže maksimum benefita
  • Uklanja probleme u životu i negativnost
  • Pomaže u dostizanju prosperiteta i spasenja
  • Otklanja prepreke ka razvoju (na duhovnom i materijalnom planu)
  • Donosi uspeh, harmoniju i mir, kao i ovozemaljska zadovoljstva
  •  

U tradiciji joge jantre se koriste za kontemplaciju, koncentraciju i meditaciju, a u vedskoj astrologiji (đotišu) koriste se da bi izrazile energije pojedinih planeta. Vastu, drevna arhitektonska nauka življenja, koristi jantre kako bi uravnotežila suptilne energije prostora.

Potvrđeno je da posmatranje jantre može da uravnoteži obe polovine mozga i da umiri um. Nije lako nacrtati je, a preciznost kojom se prepliću njeni trouglovi privlači posmatrača u njeno središte, otvarajući uvek iznova nove prostore, nove dimenzije spoznaja. Kroz jantru možemo da putujemo i obrnutim putem. Iz spoljašnjeg sveta, onoga kojeg smatramo stvarnošću, jantra nas vodi na put povratka duše prema svom izvoru pa tako reprezentuje našu čežnju za jedinstvom i mirom, naše duhovno putovanje.

Šri jantra ili Šri čakra, "majka svih jantri", je sveti geometrijski obrazac kojeg su praktičari Sidha joge (Siddha Yoga) i njihovi učenici koristili kako bi otkrili tajne univerzuma. Dijagram ove jantre formiran je pomoću 9 trouglova koji zrače iz centralne tačke (bindu) oblikujući geometrijsku matricu, alat koji su mudraci Advait vedante (Advait Vedanta), pravca hinduističke filozofije, upotrebljavali za savladavanje "nauke o stvaranju i razaranju". U spoljašnji kvadrat s četiri ulaza upisana je kružnica unutar koje se nalaze trouglovi. Savršeno usklađeno isprepletanje pet trouglova usmerenih prema dole, Šakti energije, i četiri trougla usmerena prema gore, Šiva energije, stvara čak 43 manja trougla.

10 iznenađujućih činjenica o Šri jantri pročitajte OVDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maja Vučković

Prva KOCKA ISTINE u Subotici
Prethodni članak
Prva KOCKA ISTINE u Subotici
Meditacija i lični razvoj
Sledeći članak
Meditacija i lični razvoj

Dobro došli na moj sajt!

Ovde ćete naći tekstove o bioetici, estetici, ekofilozofiji, aktivizmu za prava i zaštitu životinja, zatim alatke za zdraviji i spokojniji stil života, kao što su joga i veganstvo, ali i upotrebne i ukrasne predmete koje izrađujem, a koji su deo radionice AHIMSA YOGA & ART.
Nadam se da ćete ovde pronaći mnogo više od toga, pre svega motivaciju za svoje aktivnosti i lični razvoj. 
  1. Namaste, Maja

Korpa

Korpa je prazna
Korpa je prazna
http://maja-vuckovic.com/inner.php/shop/

e-Obaveštenja

Registruj se sad!
Odjava

Ako želite da se odjavite sa liste, upišite kod za odjavu koji ste dobili kad ste kliknili na odjavu.

http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...
Nevažeća e-mail adresa

Galerija

Citati

Svako od nas je odgovoran kako za svoj život tako i za opstanak svih ostalih; naš izbor ima duboke posledice na sve što se dešava.

Dalje
http://maja-vuckovic.com/inner.php/ajax
Molimo sačekajte ...

Anketa

Koji način ishrane primenjujete?
Click on an option to vote.

Partneri i akreditacije

       

      

       

vidza zoga